8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Elevii de la un liceu din Balş au mărşăluit pe străzile oraşului pentru a comemora victimele Revoluţiei

- Advertisement -

Elevii de la Liceul Teoretic „Petre Pandrea” din Balş au luat parte luni la un eveniment spectaculos desfăşurat pe străzile oraşului. Prin gestul lor, zeci de liceeni au vrut să comemoreze astfel împlinirea a 30 de ani de la începerea, la Timişoara, dar şi cele peste 1.100 de martiri ai Revoluţiei, din care aproape 50 au fost copii.

16 decembrie 1989 este ziua când la Timişoara începea Revoluţia Română. Au trecut 30 de ani de atunci, iar elevii şi dascălii de la un liceu din Balş au vrut să marcheze evenimentul ce avea să pună capăt regimului comunist şi să stea la baza instaurării democraţiei printr-un marş comemorativ. „Acest moment crucial pentru istoria noastră recentă a fost marcat de către elevi şi profesori de la liceul nostru printr-un marş comemorativ pentru cele 1.166 de victime dintre care 47 copii”, au spus reprezentanţii instituţiei de învăţământ.

Afişând steagul României sau pe cel cu stema decupată şi banere, participanţii la marş au mers până la Monumentul Eroilor din localitatea de pe malul Olteţului, unde a fost ţinut un moment de reculegere şi a fost intonat imnul naţional „Deşteaptă-te române”, cântecul care a fost şi pe buzele revoluţionarilor din 1989.

Totodată, liceenii au vrut să aducă un omagiu copiilor care au murit la Revoluţie şi au purtat măşti albe, iar activităţile dedicate de aceştia evenimentului de acum 30 de ani vor continua şi în aceste zile. „Măştile de culoare albă, purtate în semn de omagiu de către participanţi, simbolizează puritatea şi inocenţa celor 47 de copii sacrificaţi pe altarul libertăţii. Activităţile dedicate Revoluţiei Române vor continua cu un Colocviu care propune aprofundarea contextului naţional şi internaţional din 1989”, au mai transmis reprezentanţii Liceului „Petre Pandrea” din Balş.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți