10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Drumul slătineanului Alexandru Popa s-a oprit în finala „Chefi la cuţite”

- Advertisement -

Alexandru Popa, un slătinean de 28 de ani, i-a impresionat pe juraţii de la emisiunea „Chefi la cuţite” de pe Antena 1, cu preparate care mai de care mai sofisticate şi a ajuns până în finala show-ului culinar. Drumul său s-a oprit însă aici, marele câştigător al finalei şi a celor 30.000 de euro puşi în joc fiind Alexandru Comerzan din echipa mov a lui chef Cătălin Scărlătescu.

Alex Popa, Robert Săvoiu (Bobby) din echipa verde a chefului Sorin Bontea şi Alexandru Comerzan din echipa lui Scărlătescu au fost cei trei bucătari care au ajuns până în finala sezonului şapte a emisiunii culinare pe Antena 1. Fiecare dintre ei şi-a ales câte cinci bucătari dintre cei eliminaţi până în semifinală, iar tânărul din Slatina a ales să îi aibă alături de el pe o parte dintre foştii săi coechipieri din echipa verde, dar şi dintre foştii adversari din echipa albastră a chefului Florin Dumitrescu.

În finală, aceştia au trebuit să impresioneze chefi bucătari de talie naţională, dar şi internaţională, cu preparate cât mai delicioase. Chefii Popa, Săvoiu şi Comerzan au avut de pregătit un starter, un main course şi un desert de excepţie, iar juriul a fost plăcut surprins de ceea ce a ieşit din mâinile lor şi le-au acordat note mari. Însă, show-ul culinar a trebuit să aibă un singur câştigător, iar cel care a plecat acasă cu marele premiu de 30.000 de euro a fost bucătarul Alexandru Comerzan din echipa mov.

Înainte de anunţarea câştigătorului, fiecare dintre juraţii Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu au avut numai cuvinte de laudă la adresa câştigătorilor. „Lasă cofetăria, uită de ea! Apucă-te de bucătărie și, dacă muncești, în zece ani ajungi în primii zece din România”, i-a transmis chef Florin Dumitrescu slătineanului Alex Popa.

Chiar în timpul difuzării emisiunii „Chefi la cuţite” pe Antena 1, tânărul de 28 de ani a ţinut să le mulţumească celor care sprijinit în ceea ce face, însă a avut şi un regret că unul dintre coechiperii din echipa verde, Alexandru Sasu, dar şi un adversar din echipa albastră, Andrei Flueraru, nu au ajuns cu el în finală. „Am reușit să trec peste momentele grele, peste probele dificile și situațiile critice, dar susținerea oamenilor apropiați m-a ajutat și m-a adus până aici și le mulţumesc. Mă bucur enorm, dar în același timp am un gol în suflet pentru că nu îi am alături de mine pe Andrei Flueraru şi Alexandru Sasu. Doi oameni extraordinari, doi bucătari foarte buni care meritau să gătească în această finala. Drumurile noastre cu siguranță nu s-au intersectat întâmplător şi prietenia care s-a legat pe tot parcursul concursului va dăinui. Aștept cu nerăbdare momentul în care vom găti din nou împreună!”, a scris Alex pe pagina sa de Facebook.

Într-un interviu acordat jurnaliştilor Antena 1 după finala show-ului culinar, slătineanul a spus o parte a planurilor de viitor pe care le are: „Spre bucuria mea, planurile de viitor deja au început să prindă contur. Creez și gătesc deja meniuri concept pentru diverse evenimente și mă bucur că așa am ocazia să le vorbesc oamenilor despre gust și despre ceea ce iubesc să fac. Pe de-o parte voi continua să fac asta, iar pe de alta, la începutul anului viitor voi lansa Bons, un nou concept de desert din ciocolată, cu ingrediente premium, inspirat din ideea că mai puțin ca și cantitate poate înseamna mai mult ca și calitate. Este un desert modern (mai mic, artizanal, axat pe trăire și pe gust), care se va găsi în principiu în bistrouri și cafenele. La acest mic business «de familie» lucrez de aproape un an alături de Olivia, prietena mea, și ideea a pornit de la nevoia noastră de a ne bucura de un desert la care să primeze gustul și nu cantitatea sau faptul că îți dă doar un sugar rush. Așa că stay tuned, veți afla mai multe în curând!”.

Alexandru Popa a fost cheful care a primit două cuţite de aur la audiţii. Atât de la Bontea, cu care a şi ales să meargă mai departe, cât şi de la Dumitrescu. Tânărul de 28 de ani, stabilit în Bucureşti, este absolvent al Colegiului Naţional „Radu Greceanu”, iar mai apoi al Universităţii Politehnice Bucureşti. După ce a terminat Politehnica s-a apucat şi de bucătărie. Însă, până să se apuce serios de treabă şi să îşi deschidă propria sa afacere, Alex a avut mai multe joburi. A lucrat la Bursă, într-un pet shop, apoi a devenit pizzer, pentru ca într-un final să-şi deschidă o cofetărie, fiind foarte îndrăgostit de ciocolată.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți