14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Consiliul Județean Olt alocă bani pentru modernizarea a trei drumuri

- Advertisement -

După ce s-au bucurat de prezența colindătorilor, consilierii județeni au trecut la analizarea proiectelor de pe ordinea de zi a şedinţei de joi. Printre ele au fost și cele care vizează modernizarea a trei tronsoane de drum județean. Fondurile vor fi alocate anul viitor, din bugetul Consiliului Județean.

Bărăști, Colonești și Voineasa sunt localitățile care vor beneficia de investiții în infrastructura rutieră, după ce consilierii județeni au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru refacerea unor porțiuni de drum.

În localitățile din nordul județului, partea carosabilă a fost afectată de alunecări de teren, iar la Voineasa, drumul județean nu a mai fost asfaltat până acum. „Este vorba despre două alunecări de teren pe care încercăm să le refacem, la Colonești și la Bărăști. În ceea ce privește porțiunea de drum de la Voineasa, aceea este încă din pământ și încercăm să o asfaltăm din bugetul propriu al Consiliului Județean”, a declarat Marius Oprescu, președintele CJ Olt.

Sumele necesare pentru modernizarea tronsoanelor de drum vor fi alocate anul viitor, atunci când vor fi desemnați și constructorii. „În urma probării indicatorilor de astăzi (joi n.r.) și după ce se va aproba bugetul pe anul următor, ele vor fi, conform procedurilor, scoase la licitație”, a mai spus Marius Oprescu.

Reprezentanții Consiliului Județean își propun să aloce în fiecare an bani din bugetul propriu, pentru a asfalta toate porțiunile de drum județean balastat sau din pământ.

Simona Vîrban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți