3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Percheziție la Izbiceni. Polițiștii au găsit aproximativ 340 de kilograme de obiecte pirotehnice, deținute ilegal

- Advertisement -

Polițiștii olteni au găsit duminică, în urma unei percheziții desfășurate la locuința unui bărbat din comuna Izbiceni, aproape 340 de kilograme de obiecte pirotehnice, deținute ilegal. Întreaga cantitate a fost confiscată, la fel cum s-a întâmplat și cu cele aproximativ 3.100 de artificii clasa I și articole pirotehnice categoria F3 pe care oamenii legii le-au găsit la doi bărbați care le vindeau în piețele Frații Buzești și Zahana din municipiul Slatina.  

Bărbatul de 37 de ani, din Izbiceni, bănuit de săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept, s-a ales cu dosar penal în urma descinderii efectuată duminică de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Secției de Poliție Rurală Corabia și mascații de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Olt, la domiciliul său din localitate.  

Oamenii legii au găsit, în urma percheziției, 10.494 de obiecte pirotehnice, cântărind aproximativ 340 de kilograme, în valoare de 9.000 de lei. „Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept , iar cele aproape 10.500 de articole pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării”, a spus Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Și polițiștii din Slatina au desfășurat în weekend acțiuni pe linia prevenirii și combaterii comerțului ilegal de articole pirotehnice, în urma acestora confiscând de la doi vânzători aproximativ 3.100 de artificii și alte articole pirotehnice, deținute ilegal.

„Acționând în Piața Frații Buzești, din localitate, polițiștii au depistat un bărbat de 55 de ani, din Slatina, în timp ce oferea spre vânzare 1.600 de artificii clasa F1, în valoare de aproximativ 1.850 de lei, fără a deține documente de proveniență. Bărbatul a fost amendat cu 500 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, iar cele 1.600 de articole pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării”, a declarat reprezentantul Poliției.

Alexandra Dicu a adăugat că nereguli au fost găsite și în urma verificărilor efectuate în Piața Zahana din Slatina, pe numele unui vânzător de articole pirotehnice fiind întocmit dosar penal. „Polițiștii de proximitate au depistat un bărbat de 34 de ani, care oferea spre vânzare 1.482 de articole pirotehnice, categoria F3, fără a deține documente de proveniență și care sunt interzise comercializării. Polițiștii au ridicat articolele pirotehnice, în valoare de aproximativ 1.100 de lei, în vederea confiscării și au întocmit dosar penal pe numele bărbatului, în conformitate cu prevederile legale”, a conchis purtătorul de cuvânt al IPJ.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți