10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Slătineni reținuți de polițiști, după ce au furat țigarete din două societăți comerciale

- Advertisement -

UPDATE: Slătinenii acuzați de furt, după ce au spart două magzine din Brastavățu și Studina vineri noaptea, au fost reținuți de polițiști și urmează a fi prezentați instanței cu propunerea de arestare preventivă. „În urma cercetărilor efectuate polițiștii Secției de Poliție Rurală Vișina, Serviciului Investigații Criminale și Biroului Investigații Criminale Slatina, cei doi tineri de 30 și 33 de ani, din Slatina, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat din noaptea de 3 spre 4 ianuarie, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de duminică să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, cu propunere de arestare preventivă”, a spus Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt. Prejudiciul, a cărui valoare este de aproximativ 31.000 de lei, a fost recuperat în totalitate.

Știrea inițială: Doi tineri din Slatina sunt cercetați penal de polițiștii olteni după ce, vineri noaptea, au acționat cu un autoturism și au furat din incinta a două societăți comerciale din comunele Brastavățu și Studina mai multe țigări, apoi s-au făcut nevăzuți. Oamenii legii au organizat filtre în tot județul pentru a-i prinde, aceștia fiind identificați pe raza localității de domiciliu. Unul dintre cei doi, respectiv un bărbat de 33 de ani, șofer al mașinii, conducea fără a avea permis auto.

Tinerii au furat doi saci de țigări și au avut fețele acoperite pentru a nu putea fi identificați după imaginile surprinse camerele de supraveghere din zonă, însă autoturismul cu care au acționat a fost oprit în trafic, în urma unor verificări ale polițiștilor slătineni.

„În urma controalelor efectuate, polițiștii din municipiul Slatina au identificat cei doi bărbați de 30 și 33 de ani, ambii din localitate, în timp ce se transportau cu un autoturism țigarete despre care există suspiciunea că ar fi fost sustrase din incinta societăților din Brastavățu și Studina. Prejudiciul nu a fost stabilit deocamdată, cercetările fiind în desfășurare. Totodată, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că tânărul de 33 de ani, conducătorul al autovehiculului, nu posedă permis de conducere”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Slătinenii au fost duși la sediul Poliției Olt, pentru a fi audiați și a se dispuse măsurile legale. Pe numele lor a fost întocmit dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți