3.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Copilă dispărută din Voineasa, găsită ascunsă în casa bunicilor săi. Nu a vrut să se întoarcă acasă

- Advertisement -

Sute de polițiști, jandarmi, pompieri, luptători de la Serviciul de Acțiuni Speciale al IPJ Olt, precum și oficialități și locuitori din comuna Voineasa, au fost implicați duminică în căutarea unei copile de 13 ani, din localitate, care a dispărut de la domiciliu. Ionela Mădălina Vișoreanu a plecat de acasă în jurul prânzului, însă forțele sporite au căutat-o neîncetat în comună, dar și în zonele limitrofe, printre care și pădurile din imediata vecinătate a localității Voineasa, iar la puțin timp după miezul nopții de duminică a fost găsită la bunicii săi.

În cursul zilei de duminică, fata de 13 ani a mai fost găsită tot la bunicii săi care stau în aceeași comună, însă, la puțin timp după ce a găsită, a dispărut din nou. Tatăl minorei este cel care de ambele dăți a anunțat dispariția acesteia, forțe sporite, dar și autorități și localnici din Voineasa, fiind implicate în căutarea sa. Printre cei care s-au interesat de cazul dispariției copilei s-a numărat și prefectul de Olt Florin Homorean.

„La data de 5 ianuarie 2020, IPJ Olt a fost sesizat prin apelul de urgență 112 cu privire la faptul că Vișoreanu Ionela Mădălina de 13 ani, din comuna Voineasa, a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit. Semnalmente: înălțime 1,50 – 1,60 metri, aproximativ 45 kilograme, constituție atletică, păr șaten, ochi căprui. În momentul plecării, minora purta blugi albaștri, geacă din fâș gri și teniși negri”, a anunțat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, duminică noaptea, în jurul orei 23:00.

Copila a fost căutată de polițiști, jandarmi, pompieri, mascați, oficialități și localnici din Voineasa atât în comună, cât și în pădurile din împrejurimi.

Mădălina avea să fie găsită odată la casa bunicilor săi din localitate, însă apoi s-a făcut din nou nevăzută, se pare într-o pădure din zonă. Dar, la puțin timp după miezul nopții, a fost din nou găsită, ascunsă tot la bunici în casă, dar nu a mai vrut să se întoarcă la domiciliu. Polițiștii au anunțat astfel reprezentanții Protecției Copilului, pentru a-i acorda protecție socială. „Minora a fost găsită. Aceasta se află momentan în custodia poliției. Au fost informați reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, în vederea protecției minorei”, spunea reprezentantul IPJ în jurul orei 00:30.

Prefectul de Olt Florin Homorean a fost unul dintre oficialii care s-au interesat de cazul dispariției Ionelei Mădălina Vișoreanu. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a participat la căutările copilei care s-au desfășurat în zona comunei Voineasa, iar luni dimineața s-a deplasat la Direcția de Protecție a Copilului pentru a vedea ce face aceasta.

Potrivit unor surse locale, se pare că problemele care există în familia fetei de 13 ani ar fi motivul pentru care aceasta a plecat de acasă și s-a dus la bunicii săi, tatăl ei fiind un cunoscut consumator de băuturi alcoolice.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți