22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Mame de profesie, pentru copiii lăsați în grija statului

- Advertisement -

40 de persoane din județ au devenit, în ultimul an, mame adoptive pentru zeci de copii lăsați în grija statului. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului le-a oferit pregătire corespunzătoare, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”.

Aproape 120 de olteni au depus anul trecut solicitări pentru a deveni asistenți maternali profesioniști. Dintre aceștia, numai 40 au îndeplinit condițiile, majoritatea dosarelor fiind respinse pe motiv că familiile respective nu le puteau oferi copiilor un trai decent. Cei care au trecut acest test au beneficiar de cursuri de calificare, iar astăzi sunt părinți adoptivi pentru 50 de copii aflați în grija statului.

Anul acesta, Direcția Generală de Asistență Socială va mai recruta încă 20 de asistenți maternali, care vor fi pregătiți în cadrul aceluiași proiect, „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”.
Între 2.600 și 4.400 lei brut pe lună este salariul pe care îl primesc asistenții maternali din România. La aceștia se adaugă alocația de plasament a copilului de până la 900 de lei, dar și alocația de stat pentru copii.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți