13.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape 800 de olteni diagnosticaţi cu viroze şi pneumonii. Peste 120 dintre ei, internaţi în spital

- Advertisement -

Începutul acestui an nu a fost unul prea plăcut pentru aproape 800 de olteni care au fost diagnosticaţi cu diverse afecţiuni respiratorii, iar peste 120 dintre ei au necesitat câteva zile internarea în unităţile spitaliceşti cu paturi din judeţ pentru a se vindeca.

Datele oficiale ale Direcţiei de Sănătate Publică Olt arată că în prima săptămână a anului 2020 au fost nu mai puţin de 512 olteni diagnosticaţi cu infecţii respiratorii acute, din care 39 au fost internaţi în spital, dar şi 265 de olteni diagnosticaţi cu pneumonii, 84 dintre ei fiind internaţi. Ca şi în ultimele săptămâni, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în rândul bebeluşilor, copiilor şi tinerilor cu vârsta de până la 19 ani.    

Încă odată, specialiştii în sănătate publică anunţă că vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură şi eficientă măsură profilactică, iar acest lucru a fost înţeles de persoanele considerate la risc care trebuie să se imunizeze împotriva gripei sezoniere. Din totalul de 52.670 de doze repartizate cu titlu gratuit de Ministerulu Sănătăţii în Olt şi distribuite tuturor unităţilor sanitare din judeţ, mai sunt disponibile la ora actuală doar 420.

Astfel, din totalul dozelor primite, s-au administrat deja 52.250, cei mai mulţi olteni care s-au imunizat împotriva gripei sezoniere fiind vârstnicii de 65 de ani şi peste, respectiv 28.944. Datele DSP Olt mai arată că în sezonul rece 2019 – 2020 s-au mai vaccinat antigripal 19.643 de persoane cu vârsta cuprinsă între şase luni şi 64 de ani în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau cu virusul imunodeficienţei umane, 3.061 de medici, cadre sanitare medii şi personal auxiliar, atât din spitale, cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţi ai instituţiilor de ocrotire copii sau bătrâni şi ai unităţilor de bolnavi cronici, care prin natura activităţii vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii, 406 de persoane, adulţi şi copii, rezidente în instituţii de ocrotire socială, precum şi persoane care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt, 101 copii cu vârsta cuprinsă între şase luni şi cinci ani şi 95 de gravide.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți