5.2 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Programările de la Serviciul Permise şi Înmatriculări Auto, amânate câteva ore din cauza problemelor de la sistemul IT

- Advertisement -

Din cauza unor probleme la sistemul IT semnalate încă din cursul nopţii de luni, programările de la Serviciul Permise şi Înmatriculări Auto din dimineaţa zilei de marţi au fost amânate cu câteva ore, aşa că la instituţia olteană s-a aglomerat, iar oltenii au fost nevoiţi să aştepte.

Problema a fost una la nivel naţional, nu doar serverele de la serviciul din Olt nu au funcţionat, a anunţat prefectul de Olt Florin Homorean, care, totodată, a spus că operatorii au reuşit să repare sistemul IT şi undeva în jurul orei 11:00 acesta era din nou funcţional.

„Sistemul IT a picat la nivel naţional, nu a fost doar o problemă la nivelul judeţului Olt. Problema a fost semnalată încă de azi noapte (luni spre marţi n.r.), sistemul informatic fiind nefuncţional până în jurul orei 10:00 – 10:30. Undeva la ora 11:00 s-a remediat complet, iar totul a început să fie din nou operaţional. Dacă situaţia nu se rezolva, la nivel naţional, prin direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, se luase decizia ca cetăţenii programaţi online pentru astăzi (marţi n.r.), pentru diverse servicii, respectiv eliberare permise, testare, înmatriculări auto şi altele, să fie reprogramaţi pentru sâmbătă. Cum situaţia s-a remediat, la acest serviciu s-a creat doar aglomeraţie, persoanele fiind nevoite să aştepte. Au fost anunţate cu privire la cele întâmplate, şi-au păstrat calmul şi nu au existat probleme de ordine publică”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Prefectul de Olt Homorean a anunţat, totodată, că toţi cetăţenii programaţi marţi îşi vor rezolva treburile, chiar dacă ar fi nevoie ca programul instituţiei să fie prelungit puţin. „Am asigurări că toţi cetăţenii programaţi astăzi (marţi n.r.) pentru diverse servicii vor fi rezolvaţi. Din cei care au fost programaţi nu pleacă nimeni acasă până când situaţia lor nu va fi soluţionată. Dacă se rezolvă în timpul programului de lucru este în regulă, dacă nu nimeni nu va pleca fără a-şi rezolva treburile pentru care a venit, acestea sunt asigurările pe care noi le dăm”, a conchis prefectul.

Cătălin FIRCOIU           

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți