Sănătatea și infrastructura rutieră, prioritare în 2019 pentru Consiliul Județean Olt

Cu un buget generos, mai ales la capitolul „investiții”, Consiliul Județean a încheiat anul 2019 cu mai multe obiective îndeplinite. Spitalul Județean este un adevărat șantier, fiind demarate modernizări atât în interior, cât și în reabilitarea fațadei. Drumurile județene au beneficiat, de asemenea, de sume importante pentru asfaltare, din bugetul județean și din fonduri europene.

Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a făcut bilanțul anului 2019, un an în care instituția pe care o conduce a beneficiat de fonduri consistente. Formula de calcul adoptată de guvernarea PSD a avantajat bugetul județean. „Consiliul Județean Olt a mai bifat un an, a fost un an cu folos. Cred că în 2019 Consiliul Județean a avut unul dintre cele mai bune bugete din ultimii ani, bani alocați în mare parte și investițiilor”, a declarat Marius Oprescu, președintele CJ Olt.

Spitalul Județean a beneficiat de alocări importante, iar în acest moment se lucrează atât la modernizarea Secției Medicale, cât și la reabilitarea termică a corpului principal. „Așa cum am spus, principalul obiectiv al mandatului meu este Spitalul Județean. În acest moment, spitalul este un adevărat șantier. Avem în construcție deja atât Secția de Pneumologie de la Scornicești, cât și Secția Medicală din cadrul Spitalului Slatina. De asemenea, lucrăm la reabilitarea termică a corpului central, urmând ca, prin Compania Națională de Investiții, să înceapă reabilitarea în interior, în primăvara viitoare”, a explicat Marius Oprescu.

Un alt obiectiv al anului 2019, pentru Consiliul Județean, a fost modernizarea drumurilor deteriorate sau balastate. Pe de o parte din fonduri europene, pe de altă parte prin proiecte susținute din bugetul propriu, autoritățile județene au reușit să le ofere oltenilor căi de acces mai bune. Nu au fost uitați nici cei care au nevoie de îngrijire specială în centrele rezidențiale. „Mare parte din bani au mers și către infrastructura rutieră: avem porțiuni de drum neasfaltate pe care le-am făcut din bugetul propriu sau din fonduri europene. Direcția Copilului a beneficiat de alocări importante din banii Consiliului Județean, pentru a reabilita o parte din clădirile în care își desfășoară activitatea, atât cele pentru copii, cât și cele pentru vârstnici”, a mai precizat președintele CJ Olt.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt vrea să îmbunătățească traiul vârstnicilor instituționalizați și va construi pentru ei un nou azil de bătrâni. Imobilul va fi ridicat din temelii la Fălcoiu.

Simona VÂRBAN

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<