14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Finanţiştii olteni, o nouă întâlnire cu contribuabilii

- Advertisement -

Contribuabilii olteni se vor întâlni şi în prima lună a anului 2020 cu reprezentanţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt. Întâlnirea este programată pentru ziua de miercuri, 15 ianuarie, şi se va desfăşura cu începere de la ora 11:00 în sala de la etajul 1 al instituţiei din municipiul Slatina, cu sediul în strada Arcului, nr. 2 A.  

Contribuabilii şi mediul de afaceri vor primi clarificări şi îndrumări privind mai multe teme, cum ar fi modalitatea de calcul al rezultatului fiscal (reguli generale, înregistrarea cheltuielilor şi amortizării) – prezentare cazuri întâlnite în practică; modalitatea de calcul şi plată a impozitului pe veniturile realizate din investiţii – prezentare  cazuri  întâlnite în practică; aspecte cu privire la taxa pe valoare adăugată (înregistrarea în scopuri de TVA, decontul de TVA, evidenţa operaţiunilor, sfera de aplicare a dreptului de deducere, limitări speciale ale dreptului de deducere, condiţii de exercitare a dreptului de deducere, ajustarea taxei) – prezentare cazuri întâlnite în practică; serviciile electronice oferite de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală: Serviciul Spaţiul Privat Virtual şi Serviciul de depunere on-line – avantajele utilizării serviciilor electronice, modalitatea de accesare şi utilizare a serviciilor electronice.

Contribuabilii interesaţi să participe la întâlnire se pot înscrie prin intermediul „Formularului de contact” de pe website-ul ANAF, accesând link-ul: https://www.anaf.ro/asistpublic/, selectând categoria „Asistenţă în domeniul fiscal”, subcategoria „Întâlniri cu contribuabilii”.

Pentru îndrumarea contribuabililor în ceea ce priveşte clarificarea noutăţilor legislative, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt organizează periodic întâlniri cu contribuabilii pe diverse teme. Aceștia pot afla informaţii privind data, locul de desfăşurare a întâlnirilor şi subiectele puse în dezbatere la sediul administraţiei, prin intermediul Call Center-ului apelând numărul de telefon 031/403.91.60 sau prin accesarea listei întâlnirilor, disponibilă la adresa: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Informatii_R/intalniri.htm.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți