15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Vulpeni: O femeie însărcinată, arestată după ce i-a aplicat concubinului două lovituri de cuţit în gât

- Advertisement -

Tragedie într-o familie de tineri din satul Gropşani, comuna Vulpeni, în ziua Sfântului Ioan Botezătorul. O tânără de 29 de ani, din comuna Iancu Jianu, şi-a înjunghiat mortal concubinul de 33 de ani. Tânărul şi-a pierdut viaţa în urma celor două lovituri de cuţit pe care aceasta i le-a aplicat în zona stângă a gâtului. Miercuri, magistraţii Tribunalului Olt au dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii Parchetului Olt au reţinut-o pe Nicoleta Găsăluţă, marţi seara, imediat după ce a fost audiată, aceasta fiind acuzată de săvârşirea infracţiunii de omor.  

Anca Anuţa, prim-procurorul Parchetului Olt, a declarat că fapta a fost comisă pe fondul unei discuții în contradictoriu între cei doi. Tânărul ar fi spus că va pleca la o zi onomastică organizată de patronul său de la muncă, iar ea mai apoi a spus că se duce la mama sa. De aici, aceştia au început să se certe, iar tânăra a luat cuțitul de pe masa din bucătăria locuinței din Vulpeni în care stăteau și i-a aplicat două lovituri în gât, în zona claviculară. Victima a pierdut mult sânge și, deşi a fost preluat repede de un echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt şi transportat la Spitalul Orăşenesc Balş, acesta a decedat în drum spre unitatea medicală. Șefa Parchetului Olt a mai spus că nu poate explica concret ce a îndemnat-o pe femeie să recurgă la gestul extrem, însă aceasta va fi supusă și unei expertize psihiatrice. „În fapt, s-a reţinut că inculpata G. N., în dimineaţa zilei de 7 ianuarie 2020, în jurul orei 11:00 – 11:30, pe fondul unor discuţii contradictorii cu concubinul său C. C. E., în vârstă de 33 de ani, i-a aplicat acestuia două lovituri cu un cuţit de bucătărie, lovituri în urma cărora victima a decedat. Din concluziile preliminare întocmite de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Olt rezultă că victima a prezentat două leziuni traumatice, respectiv o plagă înjunghiată în regiunea supraclaviculară stângă şi o plagă înjunghiată în zona claviculară stângă, ce s-au putut produce la data de 7 ianuarie prin lovire cu un obiect tăietor – înţepător, posibil cuţit, în condiţiile unei heteroagresiuni”, se arată într-un comunicat remis de Perchetul Olt.

Nicoleta Găsăluţă, din Iancu Jianu, care este gravidă în trei luni și, dintr-o căsătorie anterioară, mai are o fetiţă de patru ani ce în prezent se află în grija unui asisten maternal din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, a fost reţinută pentru 24 de ore în cursul serii de marţi, iar miercuri a fost prezentată în faţa magistraţilor Tribunalul Olt, cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa de judecată a dispus arestarea tinerei pe o perioadă 30 de zile, însă decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți