10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Dosar penal pe numele a doi copii de 13 ani. Au distrus un loc de joacă din Drăgăneşti Olt

- Advertisement -

Doi copii de 13 ani, ambii din oraşul Drăgăneşti Olt, s-au ales cu dosar penal după ce la sfârşitul săptămânii trecute au distrus un loc de joacă din localitate. Poliţiştii olteni îi cercetează acum pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

Evenimentul a fost sesizat pe o pagină de socializare a oraşului Drăgăneşti Olt, autorităţile locale solicitând sprijinul cetăţenilor pentru ca făptaşii să fie prinşi de echipajele Poliţiei. „Aşa arătau de dimineaţă, 6 ianuarie, locurile destinate pentru joacă celor mici. Persoane rău intenţionate le-au vandalizat punând în pericol siguranţa copiilor noştri. Comiterea de acte de distrugere se sancţionează cu amendă, iar vinovaţii sunt obligaţi să achite şi contravaloarea lucrărilor de reparaţii sau, după caz, de înlocuire a echipamentelor pe care le-au distrus. Cine sunt autorii unor astfel de acte antisociale? Dacă îi cunoaşteţi, vă rugăm să sesizaţi la Primărie, astfel încât echipajele Poliţiei să poată interveni pentru prinderea făptaşilor”, era postarea făcută pe Facebook.

Ca urmare a apariţiei în spaţiul public a imaginilor cu locul de joacă distrus, poliţiştii s-au sesizat, iar autorii au fost prinşi. Este vorba de doi minori de 13 ani, din localitate. „În noaptea de 5 spre 6 ianuarie, două persoane, în timp ce se aflau pe strada Păltiniș, din orașul Drăgănești Olt, ar fi distrus gardul împrejmuitor al locului de joacă, prin smulgerea scândurilor și aruncarea acestora în interiorul locului de joacă, fiind produs un prejudiciu de aproximativ 500 de lei. În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Poliției orașului Drăgănești Olt, au fost identificați doi minori, în vârstă de 13 ani, ambii din localitate, bănuiți de comiterea faptei”, a spus Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Pe numele copiilor s-a întocmit dosar penal pentru distrugere, poliţiştii urmând ca la finalizarea cercetărilor să propună măsurile legale.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți