12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 220 de angajaţi din construcţii şi panificaţie vor fi disponibilizaţi colectiv în această lună

- Advertisement -

Disponibilizările colective vor afecta 222 de angajaţi ai unor firme din domeniul construcţiilor şi panificaţiei, în condiţiile în care, iarna, firmele de construcţii îşi restrâng activitatea, a informat purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, Elena Iordache.

Dintre angajaţii care vor fi disponibilizaţi în ianuarie, 185 lucrează la o firmă de construcţii, iar 37 la o unitate din domeniul panificaţiei care are, în total, 39 de salariaţi.

Potrivit unor surse, firma de panificaţie care disponibilizează 37 de angajaţi este una dintre cele mai vechi fabrici de pâine din Slatina şi ar fi fost cumpărată de unul dintre marii producători din domeniu.

În judeţul Olt au fost efectuate disponibilizări colective şi în luna precedentă, când au fost concediaţi, în total, 354 de salariaţi. Dintre aceştia, 32 lucrau de la o firmă de confecţii din Caracal, 96 la o fabrică de îmbrăcăminte din Slatina, care a renunţat astfel la un sfert din personal, iar 226 de persoane lucrau de la o firmă din Balş de fabricare a componentelor pentru automobile, care va fi închisă.

În anul 2019, în judeţul Olt au fost concediaţi colectiv 612 angajaţi, disponibilizările fiind efectuate în perioada ianuarie – martie şi în luna decembrie.

Anul trecut, au reuşit să se angajeze, prin intermediul AJOFM Olt, peste 8.000 de persoane, iar rata şomajului a fost la cel mai redus nivel din ultimii 10 ani, numărul şomerilor fiind mai mic de 10.000 de persoane.

Oferta de locuri de muncă, vineri, a fost de 131 de posturi, dintre care jumătate în industria confecţiilor textile.

Sursa: agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți