19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Marş pe străzile Bucureştiului pentru cele două fete dispărute în Caracal

- Advertisement -

Peste 2.000 de persoane au fost prezente sâmbătă la marşul organizat sâmbătă pe străzile din municipiul Bucureşti pentru Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani, din Dobrosloveni – Olt, dispărută în luna iulie a anului 2019, şi Luiza Melencu, adolescenta de 18 ani, din Dioşti – Dolj, dispărută în luna aprilie a aceluiaşi an. Ultima dată ambele au fost văzute în municipiul Caracal, iar cel care are o legătură cu dispariţia acestora este caracaleanul Gheorghe Dincă, suspect principal în acest caz, în prezent arestat preventiv.

De-a lungul anchetei, bărbatul a avut declaraţii oscilante. A recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu şi, ulterior, i-a ars trupul neînsufleţit într-un butoi metalic din curtea casei sale. Între timp, în urma unei expertize ADN efectuate de medicii legişti s-a stabilit că fragmentele osoase care s-au găsite în cenuşa din butoiul respectiv aparţin copilei de 15 ani, cu o probabilitate de 99,93%. De asemenea, el a susţinut că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal. Medicii legişti au efectuat şi o expertiză a fragmentelor osoase descoperite în pădure, dar specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul, astfel încât procurorii DIICOT au cerut ajutorul FBI. Cu privire la Luiza Melencu, DIICOT l-a reţinut pe Ştefan Risipiceanu, un om din anturajul lui Dincă, care îl mai ajuta pe acesta la muncile gospodăreşti, acuzat că a agresat-o sexual pe adolescenta de 18 ani. Săptămâna trecută, suspectul principal avea să nu mai recunoască că a omorât-o pe Luiza şi că aceasta ar fi fost traficată.

Familiile celor două fete dispărute la Caracal cred că acestea trăiesc şi că ar fi fost victimele unei reţele de trafic de persoane. De aceea, sâmbătă, alături de alte peste 2.000 de persoane, au luat parte la marşul din Capitală. Au cerut să se facă dreptate cu privire la acest caz şi vor să afle care este adevărul.   

Persoanele prezente la marş au venit din mai multe zone ale ţării, cum ar fi Olt, Târgovişte, Bârlad, Suceava, Vaslui, Buzău, Târgu Mureş, Arad, Galaţi, dar au fost şi români din Marea Britanie, Olanda, Italia şi Spania, a anunţat Alexandru Cumpănaşu, unchiul tinerei din comuna Dobrosloveni. „(…) Toţi aceşti oameni din proprie iniţiativă, pe banii lor şi cu eforturi uriaşe personale, au mărşăluit pe străzile Bucureştiului de nu mai încăpeam şi nu mai vedeam capătul din spate al coloanei pe bulevarde! Români minunaţi, uniţi, iubitori, au venit alături de familia Măceşanu/Cumpănaşu şi familia Melencu/Iordache pentru a protesta faţă de justiţia din România: să ceară fetele înapoi (pe Alexandra şi Luiza), să cerem toţi copiii traficaţi (Sorina, copiii de la Ţăndărei, multe alte zeci de mii de copii), împotriva corupţiei din DIICOT şi MAI, pentru infirmarea rechizitoriului întocmit în bătaie de joc de către procurorii DIICOT, pentru dreptate şi adevăr! Peste 2.000 de oameni au rostit Tatăl Nostru împreuna în faţa celor două biserici de pe traseu, în timp ce mamele celor două fete au îngenuncheat în mijlocul celor peste 2.000 de oameni, au plans şi au declarat unitate până la capăt! Oamenii au strigat trei ore încontinuu: «Alexandra şi Luiza», «DIICOT aduceţi-ne fetele înapoi», «Sorina a fost traficată», «Procurori şi poliţişti înhăitaţi cu interlopi», «Jos Mafia», «Jos Clanurile Interlope», etc. Vom continua aceste marşuri până când Alexandra şi Luiza vor fi aduse acasa şi clanurile interlope să dispară! (…) Momentele dramatice din faţa DIICOT şi MAI ar trebui să le dea de gândit tuturor decidenţilor României. Poporul român s-a trezit”, a postat unchiul Alexandrei pe pagina sa de socializare.

Rechizitoriul în dosarul „Caracal” a fost finalizat au anunţat procurorii DIICOT, iar Gheorghe Dincă, suspectul principal în acest caz, va fi trimis, zilele acestea, în judecată pentru uciderea tinerelor Alexandra şi Luiza. Magistraţii Tribunalului Olt vor fi cei care vor judeca procesul.  

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți