17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 1.300 de joburi în străinătate, prin reţeaua Eures. Cele mai multe sunt în Spania, în agricultură

- Advertisement -

Oltenii care nu au un loc de muncă, la început de an pot să-şi caute un job şi în străinătate, aceştia având ocazia să se angajeze prin reţeaua Eures. Potrivit datelor oficiale ale Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Olt, angajatorii din trei ţări europene au disponibile nu mai puţin de 1.303 locuri de muncă, iar cele mai multe, respectiv 1.138, sunt vacante în Spania. 1.100 dintre joburile din Peninsula Iberică sunt în agricultură.

Reprezentanţii Agenţiei de Şomaj Olt anunţă că domeniile de activitate ale locurilor de muncă puse la dispoziţie prin reţeaua Eures sunt din cele mai diverse.

1.138 din totalul de 1.303 joburi vacante peste hotare sunt în Spania. Angajatorii de aici caută, spre exemplu, 900 de muncitori în agricultură, la cules de căpşuni, zmeură, mure şi afine, 200 de persoane la recoltat de fructe roşii – zmeură, mure, afine şi căpşuni, 30 de analişti relaţii clienţi şi opt faianţari – pavatori. Alte 149 de locuri de muncă sunt disponibile în Germania, aici fiind nevoie, printre alte categorii de muncitori, de 30 operatori stivuitori, 30 manipulanţi de mărfuri, 20 de cameriste şi zece mecanici instalaţii sanitare, de încălzire şi climatizare. Cele mai puţine joburi sunt în Olanda, respectiv 16, aici angajatorii având nevoie de 15 lucrători în seră de flori – gherbera şi un tractorist.

Oltenii care vor lucreze în ţările din Uniunea Europeană trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, una dintre ele fiind cunoaşterea unei limbi străine cum ar fi engleză, germană, spaniolă sau catalană. Pentru a consulta integral ofertele angajatorilor străini, cei care se află în căutarea unui loc de muncă se pot interesa accesând adresa de website a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă – www.eures.anofm.ro sau se pot adresa reprezentanţilor de la Compartimentul Eures, situat la parterul AJOFM Olt, cu sediul în Slatina.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți