9.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Mihai Eminescu, omagiat la Slatina

- Advertisement -

Copiii din căsuțele de tip familial l-au omagiat și anul acesta pe Mihai Eminescu, poetul tuturor românilor. Astfel, în foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” Slatina au pregătit un moment artistic de excepție, în care poezia a fost ridicată la rang de mare artă.

S-au împlinit 170 de ani de la nașterea celui mai mare poet național, cel care exprimă cel mai bine și cel mai complet spiritualitatea românească. Cu ocazia zilei de 15 ianuarie, copiii instituționalizați l-au omagiat cu bucurie pe Eminescu.

Îmbrăcați în haine de sărbătoare, într-un decor de poveste, micuții artiști au recitat poezii din creația lui Mihai Eminescu. Totodată, ei au încercat să aducă în fața publicului peisaje din natură.

De asemenea, în foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” s-a desfășurat o paradă a costumelor de epocă. Tot aici, iubitorii de artă pot admira o inedită expoziție plastică aparținând cunoscutului artist Spiru Vergulescu. Expoziția va fi deschisă publicului până la sfârșitul acestei săptămâni.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți