11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

PSD cere majorarea imediată a alocațiilor

- Advertisement -

Promulgată cu întârziere de președintele Klaus Iohannis, legea care prevede majorarea alocațiilor va fi aplicată abia din a doua parte a anului. Decizia liberalilor a stârnit revoltă în rândul parlamentarilor PSD, care au inițiat și au susținut proiectul de dublare a alocațiilor și vor ca schimbarea să se producă rapid.

Deși a fost promulgată, într-un final, de președinte, legea inițiată de PSD privind dublarea alocațiilor de stat pentru copii se blochează din nou.

Guvernul PNL vrea să adopte o ordonanță de urgență prin care să amâne majorarea. Parlamentarii social democrați din Olt, care au susținut acest proiect ce vine în ajutorul familiilor cu copii, au criticat dur decizia liberalilor. Ar fi trebuit ca banii necesari dublării alocaților să fie prinși în buget, inclusiv pentru prima jumătate a anului, spun reprezentanți PSD.

„300 lei, respectiv 600 de lei pentru copiii de până la doi ani sau pentru cei cu handicap, nu acoperă cheltuielile lunare ale unui copil, dar este de trei ori mai mult decât primeau copiii din România, acum doi ani. PSD a găsit soluții și a reușit să dubleze, anual, alocațiile pentru copii pentru ca acestea să ajungă de la 84 lei la 300 de lei. De aceea, Legea privind dublarea alocațiilor pentru copii, inițiată și votată de PSD, promulgată de președintele Iohannis, trebuie pusă în aplicare imediat chiar dacă liberalii nu au prevăzut în buget fonduri pentru tot anul”, a declarat Marius Iancu, deputat PSD de Olt.

Legea privind dublarea alocațiilor pentru copii a fost inițiată de PSD și s-a lovit de refuzul celor de la PNL, care au cerut inițial retrimiterea la comisiile de specialitate a proiectului inițiat de social democrați. Propunerea liberalilor a fost respinsă de plenul Camerei Deputaților, iar legea a fost aprobată pe 18 decembrie 2019.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți