12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Se caută 900 de persoane pentru recoltat de fructe roşii în Spania

- Advertisement -

O firmă din regiunea Huelva, localitatea Almonte din Spania oferă nu mai puţin de 900 de locuri de muncă în agricultură, prin reţeaua Eures, anunţă Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt. Potrivit reprezentanţilor instituţiei se caută culegători de fructe roşii – căpşuni, zmeură, mure şi afine.

Joburile sunt oferite de firma spaniolă Surexport Compania Agraria S.L. şi se lucrează şase ore şi jumătate pe zi, cu pauză de masă o jumătate de oră, în conformitate cu acordul colectiv din provincia Huelva.

Potrivit Agenţiei de Şomaj, este nevoie de 600 de femei şi 150 de cupluri, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 50 de ani, care au experienţă în agricultură și sunt capabile să recolteze căpșuni, afine, zmeură și mure, la temperaturi ridicate în primăvară, din sere. Nu este nevoie de cunoaşterea unei limbi străine, iar plata muncitorilor se face pe card, salariul brut fiind de 42,90 euro pe zi, iar cel net de 39,33 euro pe zi. La sfârșitul campaniei, firma plătește un bonus de 0,70 euro cenţi pe zi pentru persoane noi și pentru persoanele care au mai lucrat la firmă, un bonus de 0,80 euro cenți pe zi. Orele suplimentare se plătesc cu 6,67 euro brut pe oră.

Compania spaniolă oferă gratuit cazare, dar se plătesc utilitățile – electricitate, apă, gunoi și butelie, respectiv 1,73 euro pe zi. Călătoria în Spania este plătită de firmă, dar în caz de nerespectare a două luni de contract, se va reține din ultimul salariu al muncitorului. Muncitorul plăteşte întoarcerea în România. Angajarea se face pe bază de contract temporar, care începe cu data de 1 martie, şi este pe o perioadă de trei, şase sau nouă luni, cu perioadă de probă de 15 zile.

Pentru a aplica pentru unul dintre cele 900 locuri de muncă, persoanele cu domiciliul în județul Olt, care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului Eures din cadrul AJOFM Olt, compartiment Eures, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Informații pot fi obţinute și la telefon 0249/411.002. Înscrierea în baza de date se realizează pe baza următoarelor documente: consimțământ tip (se completează la sediul Agenţiei de Şomaj n.r.), copie act identitate, adeverință medicală cu mențiunea „apt pentru muncă” sau „clinic sănătos”, CV în limba română, NIE (numărul de securitate socială din Spania – acolo unde este cazul n.r.).

Persoanele selectate vor fi contactate de către angajatorul spaniol, termenul limită pentru depunerea dosarelor fiind data de 1 martie.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți