11.2 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Dincă şi complicele său sunt în Arestul IPJ Olt

- Advertisement -

După ce au fost trimişi în judecată miercuri, Gheorghe Dincă, dar şi complicele său Ştefan Risipiţeanu, sunt din dimineaţa zilei de joi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Ambii au fost aduşi în Arestul Poliţiei Olt, cu sediul în Slatina, din Arestul Poliţiei Capitalei, iar vineri sunt prezentaţi în faţa unui judecător al Tribunalului Olt pentru a se pronunţa cu privire la legalitatea şi temeinicia arestării preventive a celor doi inculpaţi. Dincă a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a opt infracţiuni: trafic de persoane, trafic de minori, viol – câte două, omor calificat – două și profanarea de cadavre sau morminte – două, în timp ce Risipiţeanu este acuzat de viol.

Procurorii DIICOT au comunicat că odată cu întocmirea rechizitoriului în dosarul „Caracal” au fost dispus disjungeri, dispunându-se și continuarea cercetărilor „in rem” sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori.

Caracaleanul Gheorghe Dincă este în arest preventiv de la sfârşitul lunii iulie 2019, la câteva zile după ce Alexandra Măceşanu din comuna olteană Dobrosloveni a dispărut în Caracal, iar Risipiţeanu, complicele său, a fost arestat la începutul lunii decembrie. Acesta, împreună cu Gheorghe Dincă, a violat-o pe Luiza Melencu, fata din comuna doljeană Dioşti, dispărută la jumătatea lunii aprilie a anului trecut, tot în Caracal.  

De-a lungul cercetărilor, Dincă a dat declaraţii de mai multe ori, uneori schimbându-le. A recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu şi apoi i-a ars trupul neînsufleţit într-un butoi metalic din curtea casei sale. Între timp, în urma unei expertize ADN efectuate de medicii legişti s-a stabilit că fragmentele osoase care s-au găsit în cenuşa din butoiul respectiv aparţin copilei de 15 ani, cu o probabilitate de 99,93%.

De asemenea, el a susţinut că a ucis-o şi pe Luiza, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal. Medicii legişti au efectuat şi o expertiză a fragmentelor osoase descoperite în pădure, dar specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul, astfel încât procurorii DIICOT au cerut ajutorul FBI. Cu privire la Luiza Melencu, DIICOT l-a reţinut şi pe Ştefan Risipiţeanu, un om din anturajul lui Dincă, care îl mai ajuta pe acesta la muncile gospodăreşti, acuzat că a agresat-o sexual pe adolescenta de 18 ani. Săptămâna trecută, suspectul principal avea să nu mai recunoască însă că a omorât-o pe Luiza şi că aceasta ar fi fost traficată.

În rechizitoriul DIICOT, procurorii spun cu amănunte cum cele două copile au fost răpite şi ucise de Dincă. Tinerele au trecut prin chinuri groaznice, fiind legate cu cureaua de la pantalonii săi de centura banchetei din spate a autoturismului cu care le-a luat „la ocazie”, apoi au fost duse acasă la el, unde le-a imobilizat de pat cu un lanț metalic, le-a legat la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini și la picioare cu sfoară şi bandă adezivă. Totodată, ambele au fost violate în mod repetat. Luiza, după trei zile, nu a mai suportat chinurile prin care trece şi a fost lovită cu pumnii de Dincă până a murit, iar Alexandra, care a reuşit să scape şi a apucat să sune la apelul de urgenţă 112 la o zi după răpire, a fost lovită şi sugrumată de acesta.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți