11.2 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Dosar „in rem” cu privire la polițiștii și jandarmii care l-ar fi bătut pe Dincă, pe masa procurorilor olteni

- Advertisement -

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt cercetează un dosar de urmărire penal cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de purtare abuzivă, după ce Gheorghe Dincă arestat în cauza „Caracal” și acuzat de DIICOT că le-a răpit, sechestrat, violat și ucis pe tinerele dispărute Alexandra și Luiza, a depus o plângere pe numele forțelor de ordine care au pătrus în domiciliul său în dimineața zilei de 26 iulie a anului 2019, pe care i-a reclamat că l-au agresat.

Anca Anuța, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că dosarul penal aflat pe masa procurorilor este unul „in rem” cu privire la faptă, nu la persoane. Totodată, șefa Parchetului, a spus că în cauză sunt mai multe persoane care au fost prezente la cercetarea la fața locului și este nevoie de stabilirea implicării fiecăreia dintre aceste. Printre persoane sunt și polițiști și jandarmi, care au luat parte la perchezițiile efectuate la locuința lui Dincă în dimineața zilei de 26 iulie a anului trecut. „Dosarul nu este finalizat, este în lucru. Sunt mai multe persoane care au fost în contact, care au fost prezente la cercetarea la faţa locului, şi trebuie stabilit exact gradul de participare al fiecăreia. Au fost atunci, la faţa locului, şi poliţişti şi jandarmi. În dosar urmărirea penală este cu privire la faptă, nu la persoană”, a declarat prim-procurorul Anuţa.

Caracaleanul Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a opt infracțiuni – trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două și profanarea de cadavre sau morminte – două. Împreună cu el, trimis în judecată pentru infracțiunea de viol a fost și Ștefan Risipițeanu, complicele său, acesta fiind acuzat că a violat-o pe Luiza. Procurorii DIICOT au comunicat că odată cu întocmirea rechizitoriului în dosarul „Caracal” s-au dispus disjungeri, dispunându-se și continuarea cercetărilor „in rem” sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori.

Dosarul în care Dincă și Risipițeanu sunt inculpați este judecat acum de magistrații Tribunalului Olt, care vineri au decis ca aceștia să rămână în arest preventiv, iar ambii au fost transferați ulterior în Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți