19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Jandarm de la Subunitatea Potcoava, mort în urma unui infarct

- Advertisement -

Dragoș Ușurelu, subofițer operativ principal în cadrul Subunității Potcoava a Jandarmeriei Olt, a murit fulgerător în după-amiaza zilei de joi, în urma unui infarct, la doar 36 de ani.

Plutonierul major se afla în timpul liber când a avut loc tragedia, acesta fiind la locuința sa din satul Arcești Cot, comuna Pleșoiu.

Iulian Mihai, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, a declarat că acesta a încetat din viață după ce s-ar fi trezit din somn. „Era acasă când s-a întâmplat, se afla în timpul său liber. Am înțeles că s-a trezit din somn, iar apoi a căzut din picioare și la scurt timp a murit. Ar fi făcut infarct. Suntem șocați de cele întâmplate, era tânăr, avea doar 36 de ani, iar la cabinetul medical al unității nu era înregistrat că ar fi suferit de vreo afecțiune cardiacă”, a spus reprezentantul inspectoratului.

Decesul lui Dragoș Ușurelu a fost constatat de echipajele medicale care au fost solicitate să intervină la fața locului. Paramedici SMURD și cadre medicale de la Serviciul de Ambulanță Județean Olt au acționat, acesta fiind găsit în stop cardio-respirator. Deși au fost începute manevrele de resucitare, acesta nu a răspuns favorabil, fiind declarat decesul subofițerului de 36 de ani.

În urma aflării tragicei vești, pe paginile de socializare ale mai multor cunoscuți au fost publicate mai multe mesaje de condoleanțe, dar și mesaje de mulțumire adresate echipei de salvatori de sora tânărului jandarm. „«Mii de mulțumiri (…) întregii echipe pentru resuscitarea fratelui meu. Fratele meu a făcut infarct și ei s-au luptat cu inima lui zeci de minute…», «Nu ne-am înțeles mereu bine, nu ne-am spus niciodată că ne iubim, dar când ne-a fost greu am fost unul lângă altul și ți-am promis că nu o să te las niciodată… Și m-ai lăsat tu, fratele meu. Ți-aș da tot și jumate din inima mea tot să mai fii lângă noi, să mă suni și să mă întrebi când vin acasă, hai să ne certăm pe orice, dar numai hai lângă noi, mândria noastră»”, sunt doar două dintre mesajele transmise de Diana, sora jandarmului.

Dragoș Ușurelu, care din anul 2009 lucra la Jandarmeria Olt, iar din 2011 activa la Subunitatea Potcoava, va fi condus duminică pe ultimul drum, fiind înmormântat în cimitirul din localitatea natală cu onoruri militare, un pluton de jandarmi fiind prezent la ceremonie pentru a trage salve de armă.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți