14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Echipa PSD Olt, pregătită să câștige alegerile și în două tururi

- Advertisement -

Liderii PSD Olt, Marius Oprescu și Emil Moț, au reacționat la decizia PNL de schimbare a legii electorale, respectiv de alegere a primarilor în două tururi și a președintelui consiliului județean dintr-o listă de consilieri. Cei doi au spus că PSD Olt și-a gândit strategia electorală astfel încât să câştige alegerile locale chiar și în aceste condiții.

„Noi am plecat încă de la început de la ideea că vor fi două tururi, iar preşedintele Consiliului Judeţean va fi ales din lista de consilieri. Am plecat de la acest considerent tocmai pentru a nu avea surprize, aşa cum avem în momentul de faţă, când PNL, după propriile socoteli, se gândeşte cu trei luni înainte de alegeri, să modifice legile electorale. Plecând de la acest principiu, sunt convins că nu ne vor surprinde, aşa cum am mai spus. Să nu-şi facă cineva socoteli că alegerile prezidenţiale seamănă cu cele locale, iar voturile luate de cei doi candidaţi în turul doi înseamnă scorul partidului”, a explicat Marius Oprescu.

El a mai precizat că în majoritatea localităților, candidații PSD vor câștiga alegerile încă din primul tur, cu un scor de peste 50%. „Suntem convinşi că vom câştiga alegerile locale şi vom face majoritate în Consiliul Judeţean. Cred că au demonstrat şi în jur de 80% dintre primari au scos rezultate de peste 50%, la toate rândurile de alegeri, nu doar la locale. Sunt convins că şi la Primăria Slatina, chiar dacă vor fi două tururi, vom bate din primul tur. Nu este vorba despre aroganţă, este vorba despre calcule politice foarte clare, făcute pe baza unor studii sociologice”, a declarat Marius Oprescu.

„Asemenea abordări sunt rezultatul unor fățărnicii”

Și președintele executiv al PSD Olt, Emil Moț, a declarat că decizia PNL de a cere alegeri în două tururi, un demers pentru care își asumă răspunderea în fața Parlamentului, este o ipocrizie mascată frumos sub vălul principiului democratic. „Dacă ne uităm pe firul cronologic al evenimentelor, PNL își dorește alegerea primarilor în două tururi doar pentru a câștiga mai mulți primari, nici gând pentru a da o șansă democratică de manifestare a scrutinului electoral. Desigur, o parte bună din primarii actuali PNL sunt foști primari PDL care, în 2011 – 2012 pledau sus și tare că doreau alegerile locale să se desfășoare într-un singur tur”, a spus preşedintele executiv al PSD Olt.

Emil Moț a mai explicat că cetățenii sunt mult mai preocupați de creșterea nivelului de trai și de creșterea salariilor, decât de schimbarea propusă de PNL. „Până la urmă, nu înțeleg o chestiune: PNL ne spune că agenda reală a cetățenilor constă în schimbarea legii electorale. Personal, stând de vorbă cu foarte mulți oameni, mi-au transmis că i-ar interesa creșterea nivelului de trai, sustenabilitatea pensiilor, salarii mai bune. Parcă, undeva, cele două agende nu se întâlnesc deloc. Desigur, atunci când nu ai soluții reale și palpabile pentru societate, schimbi regulile jocului și arunci cu perdele de fum, în speranța că românii vor trece cu vederea. Mă tem că asemenea abordări sunt rezultatul unei fățărnicii pure”, a explicat Emil Moț.

„Vom începe lupta pentru democrație”

Sub conducerea lui Marius Oprescu, PSD Olt se mobilizează pentru a sancționa toate neregulile pe care liberalii le fac, de la preluarea guvernării. Social democrații spun că PNL și-a structurat programul politic pe un mesaj de ură la adresa adversarilor și nu pe problemele reale ale României. „Nu îi interesează guvernarea, nu îi interesează binele românilor, nu îi interesează decât distrugerea partidului nostru. Dragi colegi, forța și energia pe care le emanați îmi dau puterea să îi anunț că vom începe lupta pentru democrație și pentru România. Ne vom bate pentru a reda România românilor. Pentru că da, domnule Iohannis, și peșediștii sunt tot români”, a transmis categoric Marius Oprescu.
După ce au analizat modul de guvernare al PNL, liderii social democraţi au decis că trebuie să tragă un semnal de alarmă la greşelile pe care le fac. De ceea se vor mobiliza cu toţii să găsească soluţii reale pentru dezvoltarea României.

PSD Olt s-a reunit zilele trecute, pentru a-şi alege o nouă conducere. Marius Oprescu a fost ales preşedintele partidului, iar Emil Moţ preşedinte executiv. Cei doi lideri au declarat că se bazează pe sprijinul colegilor de partid pentru a obţine rezultate foarte bune la alegerile locale şi parlamentare care se apropie.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți