8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Slatina e în sărbătoare, până pe 24 ianuarie

- Advertisement -

De luni și până pe 24 ianuarie, Slatina e în sărbătoare. Se împlinesc 652 de ani de la prima atestare documentară a orașului, iar autoritățile îi recompensează pe cei care contribuie la dezvoltarea municipiului. Sute de premii în bani vor fi oferite elevilor și profesorilor, sportivilor și antrenorilor merituoși, dar și celor care am împlinit 50 de ani de căsătorie.

„Zilele Slatinei” încep luni, cu „Gala Campionilor”, dedicată elevilor și sportivilor de performanță. Cu toții vor primi din partea autorităților premii în bani, valoarea lor fiind cuprinsă între 7.000 de lei pentru elevii cu rezultate de top la concursurile internaționale și 150 de lei pentru sportivii clasați pe locul III la competițiile naționale. Elevii care au obținut cele mai mari medii în anul școlar anterior vor primi și ei o bursă de 75 de euro din partea autorităților.

Gala Superlativelor va avea loc pe 22 ianuarie, începând cu ora 17:00, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina. Distincțiile „Cetățean de onoare” vor fi oferite anul acesta unor medici care au reușit intervenții în premieră la Slatina, anul trecut. Renică Diaconescu, Ela Rusoiu, George Craioveanu, Mădălin Săndulescu și Andrei Ştefănescu au demonstrat că pot face minuni la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, iar efortul lor va fi răsplătit de municipalitate. Tot în cadrul Galei Superlativelor se vor acorda diplome de merit persoanelor fizice, juridice, asociațiilor și instituțiilor care au contribuit în anul 2019 la dezvoltarea Slatinei. Paula Seling și talentatul Gabriel Bîscoveanu, care a ajuns până în semifinala show-ului de televiziune Vocea României vor cânta pentru superlativele orașului. Prezentatori vor fi îndrăgiții Monica Davidescu și Aurelian Temișan.

Seniorii Slatinei, cei care au împlinit 50 de ani de căsătorie anul trecut, vor fi, de asemenea, premiați. Anastasia Lazariuc va cânta pentru ei, pe data de 24 ianuarie, în dimineaţa aceleiaşi zile fiind organizat şi un ceremonial militar și religios dedicat Unirii Principatelor Române. Primăria a alocat anul acesta 560.000 de lei pentru premiile acordate, dar și pentru momentele artistice care vor avea loc în acele zile.

Simona VÂRBAN 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți