8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Femeie din Slatina, diagnosticată cu gripă

- Advertisement -

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Olt au anunţat la începutul săptămânii că la nivelul judeţului s-a înregistrat primul caz de gripă sezonieră, o femeie de 53 de ani, din municipiul Slatina, fiind diagnosticată cu virusul gripal A, subtip H3.

Cazul a fost confirmat luni de Institutul Cantacuzino din Bucureşti, iar în prezent pacienta este internată pe Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, unde primeşte îngrijiri medicale de specialitate, starea sa de sănătate fiind una favorabilă.

Femeia de 53 de ani diagnosticată cu gripă suferea de alte boli asociate şi nu era vaccinată antigripal. „Femeia în vârstă de 53 de ani, din mediul urban, în privinţa căreia a fost confirmat virusul gripal tip A, subtip H3, avea condiții medicale pre-existente, dar era nevaccinată antigripal. Pacienta a fost izolată în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Slatina, iar luni evoluţia era favorabilă. DSP Olt  susţine recomandarea că «vaccinarea  este cea mai sigură măsură de profilaxie», care trebuie aplicată cu caracter anual”, a spus Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

La nivel naţional, potrivit unei statistici a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Infecţioase prezentată săptămâna trecută, de la începutul sezonului rece 2019 – 2020 şi până pe 12 ianuarie, au fost confirmate 165 de cazuri de gripă, cu două decese confirmate cu virusul gripal A, subtip H1.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți