10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Fostul maestru dirijor al Orchestrei Ansamblului „Doina Oltului” a încetat din viaţă

- Advertisement -

Veste tristă, luni dimineaţă, pentru membrii Ansamblului Profesionist „Doina Oltului” din municipiul Slatina. Fostul dirijor al orchestrei ansamblului, Marin Constantin, a încetat din viaţă la vârsta de 70 de ani.

Maestrul Marin Constantin a murit luni, la vârsta de 70 de ani, în domiciliul său din Slatina. În ultimul timp era bolnav, suferise de două ori atac cerebral, motiv pentru care s-a şi retras din activitate acum şase ani. A ieşit la pensie, însă nu s-a lăsat de tot de meserie şi în ultima perioadă a activat la Şcoala Populară de Arte şi Meserii, unde înfiinţase o orchestră, care deja se bucura de succes.

Moartea fostului dirijor al Orchestrei „Doina Oltului”, care a activat în jur de 20 de ani la ansamblu şi pe vremea când acesta se numea „Plaiurile Oltului”, i-a şocat pe toţi cei care l-au cunoscut, mulţi dintre cei care au colaborat cu acesta aducându-i un ultim omagiu pe propriile pagini de socializare.

Îndrăgita interpretă de muzică populară Maria Ghinea, colaborator al Ansamblului Folcloric „Doina Oltului”, este unul dintre ei. „Sunt tare supărată, ne pleacă oamenii care ne-au fost mentori, îndrumători şi în aceeaşi măsură părinți, Dumnezeu ştie de ce, artiștii mor cu sufletul trist. Aţi fost maestre Marin Constantin dirijorul cel mai atent la toate detaliile unor lucrări muzicale, ați vrut ca soliștii care lucrează cu dumneavoastră să învețe toate secretele de interpretare şi să fie buni interpreți. V-a bucurat fiecare colaborare cu maestrul Nicolae Botgros şi ascultați cu admirație albumul. Nu mă pot aduna şi nu ştiu cum să vă mulţumesc pentru tot ceea ce sunt acum, muzical. Dumnezeu să vă odihnească în pace!”, a scris artista pe pagina sa de Facebook.

Trupul neînsufleţit al fostului dirijor Marin Constantin este depus de luni la capela catedralei din spatele Casei de Cultură a Tineretului din Slatina, urmând ca miercuri să fie condus pe ultimul drum. Maestrul va fi înmormântat în cimitirul din cartierul Clocociov.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți