11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Poliţistul bătăuş din Potcoava, cercetat de procurorii Parchetului Olt

- Advertisement -

Nicuşor Rotaru, poliţistul de 35 de ani, din Potcoava, care la sfârşitul lunii octombrie a anului trecut a bătut cu brutalitate o femeie, din localitate, este cercetat de procurorii Parchetului Olt. Anca Anuţa, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, a spus zilele trecute în ce stadiu este dosarul în care acesta este anchetat.

Dosarul penal deschis pe numele omului legii este încă în lucru, însă şefa Parchetului Olt a declarat că este aproape de finalizare. „Dosarul este în lucru. Nu a fost finalizat, dar nu mai este foarte mult de lucru. Iniţial, a fost şi o sesizare la Parchetul de lângă Tribunalul Argeş (pentru săvârşirea aceleiaşi fapte n.r.), care a declinat la noi. Dosarele s-au reunit şi a rămas în continuare în competenţa noastră”, a precizat prim-procurorul Anuţa.

Agentul de poliţie Nicuşor Rotaru este acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, după ce, la  a agresat-o cu bestialitate pe o femeie de 49 de ani, din Potcoava. A chemat-o să îi ajute o rude la zugrăvitul unei camere şi nu doar că a lovit-o de a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, rămânând internată, dar femeia a spus că omul legii ar fi încercat să o şi violeze. Era în stare de ebrietate, iar totul a pornit pe fondul unor discuţii în contradictoriu între cei doi.

La o săptămână după faptă, Nicuşor Rotaru s-a mai ales cu încă un dosar penal, după ce a ameninţat cu bătaia, prin mai multe SMS-uri, şi un tânăr de 19 ani, tot din Potcoava, colegii săi anchetându-l pentru ameninţare.

De-a lungul timpului, poliţistul a fost cercetat disciplinar de superiori pentru absenţe nemotivate şi consum de alcool în timpul serviciului. Din anul 2013 Rotaru nu mai are nici drept de port armă, acesta fiindu-i retras tot din cauza abaterilor din timpul programului de lucru.

În prezent, omul legii este pus la dispoziţia inspectoratului şi se află în analiza consiliului de disciplină.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți