Consiliul Local Slatina, aprobare pentru construcția mall-ului

Primarul Emil Moț reușește să își îndeplinească încă o promisiune din lista de promisiuni asumate în fața slătinenilor. După deschiderea restaurantului Mc Donald’s și construcția Parcului Tineretului, și ridicarea mall-ului devine o certitudine. Consiliul Local Slatina a aprobat marţi studiul de oportunitate pentru acest proiect care contribuie decisiv la dezvoltarea Slatinei.

Să construiești un mall într-un oraș cu 65.000 de locuitori este un proiect la care mulți primari nici nu îndrăznesc să viseze. Însă, la Slatina, primarul Emil Moț și-a construit o strategie prin care a reușit să atragă mari investitori, interesați să ridice un astfel de centru comercial.

Investiția de mare anvergură va deveni realitate chiar anul acesta și vine să completeze ansamblul urban de pe terenul fostei unități militare. Prima cărămidă va fi pusă în curând. „Din punctul de vedere al investitorilor care au trecut pragul Primăriei Slatina și s-au interesat și au spus că vor să facă ceva acolo, locația este perfectă. În altă parte, Primăria nu mai are un teren de așa valoare și de așa posibilitate să aducă un investitor atât de important pe partea asta de retail, de magazine, de mall. Dacă totul merge bine, în primăvară-vară se vor apuca de lucru. Finalizarea va fi în 2021”, a declarat primarul Slatinei, Emil Moț.

Un mall pentru un oraș ca Slatina înseamnă, înainte de toate, posibilități infinite de petrecere a timpului liber. Înseamnă o lume nouă care se deschide în fața slătinenilor, care vor beneficia de toate facilitățile pe care le oferă un centru comercial, de la cafenele și cofetării selecte și până la branduri internaționale și un cinematograf cu tehnologii de ultimă generație. Dar mai înseamnă și noi perspective de dezvoltare a orașului, pentru că, în jurul unui ansamblu comercial de asemenea dimensiuni, se conturează și alte afaceri prospere. 1.500 de locuri de muncă, dar și sume importante plătite la bugetul local, din concesiunea terenului și din impozite pe clădiri. Înseamnă un pas uriaș în dezvoltarea Slatinei și în atingerea obiectivului îndrăzneț de transformare a orașului în capitala economică a Olteniei, așa cum își propune administrația Moț.

Toate acestea vor exista la Slatina nu dintr-o pură întâmplare, ci datorită unei viziuni coerente asupra dezvoltării orașului, pusă în aplicare cu succes de primar. Investitorii nu vin decât acolo unde găsesc un mediu prielnic, o administrație care manifestă deschidere față de cei care aduc un plus de valoare orașului.

Simona VÂRBAN

11 comentarii la „Consiliul Local Slatina, aprobare pentru construcția mall-ului

 • Felicitări Dl.Primar pentru aceasta realizare.Slatina chiar avea nevoie de un astfel de proiect deoarece toți slătinenii mergeau în fiecare weekend la Craiova sau Pitești pentru a se relaxa.

  Răspunde
  • Super! Si centura când se asfaltează?

   Răspunde
  • Mulțumim primarului ca a aprobat sa construiască Mall în centrul orașului și blocuri de locuit afara din oraș, cred ca acum chiar se va bloca str Artilerie și implicit orașul, dacă asa a văzut el în marile orașe Mall urile în buricul orașului asa face, oricum noi îl salutam zilnic când plecam de la serviciu pe str Draganesti la ora 15 00 sper ca sughit zilnic

   Răspunde
 • Este o treabă bună realizarea unui astfel de obiectiv.
  A ieșit ceva frumos si realizarea acelui parc al tineretului in care ne relaxam si noi vîrstnicii.
  Realitatea este una singura:
  MOȚ TACE SI LE FACE !

  Răspunde
 • Felicitări si cît mai multe realizari

  Răspunde
 • Ce tot viseaza primarul Slatinei?Asta este mereu in campanie electorala…Tot ce gandeste si viseaza noaptea, dupa betie,vine a doua zi cu propunerile lui tampite… Mall-urile de regula se construiesc in afara localitailor.Dar nu stie taranul de Mot ce este sofranul…Studiile si analizele din Occident si SUA arata cu totul altceva.Datorita faptului ca comertul online este in plina dezvoltare ,mall-urile nu au viitor pe termen mediu si lung.Dar probabil gasca lui Mot are interesul sa puna mana pe niste comisoane grase,ca asta stiu toti primarii vi viceprimarii Slatinei din ultimii 15 ani de zile(Darius Valcov,Gabriel Diaconu,Minel Prina,Emil Popa,Emil Mot)sa dea tunuri ca se imbogateasca peste noapte. In primul rand,in Slatina trebuie rezolvata problema traficului auto si a parcarilor auto.Apoi poate sa faca analize si studii de feziabiltate pentru anumite obiective importante pentru bunastarea locuitorului Slatinei,deoarece nu tot ce este frumos este si viabil pentru viitor.

  O analiza pertinenta si profesionala a facut-o un expert in domeniu,respectiv David Hay, cel care a condus până anul trecut operaţiunile AFI Europe, proprietarul AFI Cotroceni, în Europa.
  ,,În opinia mea, presiunea dezvoltării comerţului electronic şi a comportamentului modificat al consumatorilor va diminua traficul în mall-urile mici, care nu pot fi dominante în oraşele lor, iar câştigurile vor scădea. Nu pot spune când, dar moartea lor este aproape sigură. Mall-urile mari, dominante, investesc şi se dezvoltă continuu, dar trebuie să spun că, fără oferte puternice pe segmentele alimentar şi divertisment, un mall nu poate supravieţui prea mult”, a spus David Hay, potrivit Business Review. Fostul şef al AFI Europe susţine că tânăra generaţie de astăzi se mută spre online, iar magazinele tradiţionale devin neglijabile. Astfel, toate centrele comerciale mici, de 30.000 – 40.000 de metri pătraţi, vor dispărea, iar în oraşele mici poate va mai rămâne un singur mall, a precizat Hay, potrivit profit.ro.

  Răspunde
 • De ce mai faceți sondaje de opinie,sanchi!, dacă ați aprobat deja!Că să moară dușmanii de necaz!Dar slătinenii nu au uitat că au rămas fără copaci în buricul târgului!

  Răspunde
 • Funcţionarea acestui obiectiv economic va duce la descongestionarea străzilor Libertăţii, Primăverii şi bulevardului A.I.Cuza unde la parterul blocurilor funcţionează tot felul de buticuri; în faţa lor sunt parcate tot timpul zilei maşini care încurcă circulaţia. Bravo domnule Primar Emil Moţ!

  Răspunde
 • Dar la cei care au magazin pe bulevard și trăiau din această afacere și plăteau împozte la finanțe v-ati gîndit. Vă rămîne orașul pustiu ,cine se va mai plimba pe trotoarele lui Vilcov așa late .Nu vom mai avea centru vă fi pustiu ,cum este in orașul de jos ,așa se va întîmpla și cu partea asta ,centru era la poștă pe splanada acum hai la gară toți. Ò să constatați că așa se va întîmpla stricatî toate magazinele de pe bulevard,in loc sa țineți cu Fălticeni țineți cu alți care o să distrugă tot.

  Răspunde
 • “Asa cum promis domnul Mot”,bah voi sunteti sclavii psd ului?,c tot il ridicati in slavi.E ce amai proasta idee sa faci un mall acolo,zona e deja sufocata cu rahatul de fast food,plus ca i omoara p cei cu buticuri instantaneu…Fa dracu parcari,iluminat eco,autobuze electrice ca mori cand trec p langa tine..nu vinzi teren sa iei si tu de un mic…Poate ajunge si la dansul DNa ul…Mall in centrul orasului numai partidul coruptilor putea face…Penibil Olt tv sclavii coruptilor…

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.