13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cursuri gratuite pentru peste o sută de şomeri, luna viitoare

- Advertisement -

Agenţia de Şomaj Olt organizează şi anul acesta cursuri gratuite de formare profesională pentru şomerii care beneficiază de aceste facilităţi. Sunt opt cursuri care se desfăşoară numai în luna februarie, acestea fiind destinate pentru peste o sută de olteni fără un loc de muncă, care urmează a fi calificaţi în diverse domenii de activitate, anunţă reprezentanţii agenţiei.

Elena Iordache, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, a declarat că meseriile cele mai solicitate pentru care sunt organizate cursuri gratuite luna viitoare vizează calificări precum: lucrător în comerţ (două) – 28 persoane, inspector resurse umane – 14 persoane, comunicare în limba engleză – 28 persoane, operator introducere, validare şi pelucrare date – 14 persoane, manichiurist-pedichiurist – 14 persoane, bucătar – 14 persoane şi îngrijitoare bătrâni – 14 persoane. În total, cursurile se adresează pentru nu mai puţin de 126 de olteni fără un job.

Pentru detalii suplimentare despre cele opt programe de formare profesională, şomerii interesaţi se pot adresa reprezentanţilor din cadrul Compartimentului Formare Profesională din cadrul AJOFM, cu sediul pe strada Dinu Lipatti, nr. 48, sau la telefon 0249/413.099.

Datele oficiale ale agenţiei arată că anul trecut s-au organizat 36 de cursuri gratuite la care au participat 515 persoane din judeţ, ce au putut obţine calificări în mai multe meserii. Majoritatea acestor programe s-au încheiat, 216 de şomeri care le-au absolvit fiind încadraţi în muncă.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți