11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primăria Slatina, recunoștință pentru copiii de aur ai orașului

- Advertisement -

Peste 1.400 de elevi și profesori care dau valoare Slatinei au fost luni invitați speciali ai primăriei, la Gala Campionilor. Anul acesta, premiile oferite olimpicilor internaționali au fost și mai consistente, iar profesorii care i-au ajutat pe copii în obținerea acestor performanțe au fost şi ei răsplătiţi.

Slatina este orașul în care cresc și se formează oameni mari. O dovedesc din plin campionii premiați an de an, în cadrul Galei Laureaților. Anul acesta, au fost mai bine de 1.400 de elevi, sportivi, profesori și antrenori care au dus numele Slatinei în toate colțurile țării, dar și în lume. Primăria și Consiliul Local Slatina au decis să crească valoarea premiilor acordate olimpicilor internaționali. „Slatina are elevi foarte buni, cu rezultate deosebite la învățătură, iar anul acesta am venit cu o noutate în Consiliul Local, unde am modificat premiile. Astfel, acestea au o valoare de 7.000 de lei pentru elevii care au obținut locul I la competiții internaționale, 3.000 de lei pentru cei de pe locul II și 1.500 de lei pentru cei de pe locul III. Pentru noi, nu reprezintă un efort financiar mare. Efortul este al lor, iar noi ne dorim să avem cât mai mulți olimpici pe care să îi premiem”, a declarat Gigi Vîlceleanu, viceprimar al Slatinei.

Robert Vădăstreanu, de la Colegiul „Radu Greceanu”, a primit două premii de câte 7.000 de lei, Delia Dumitrescu, de la Colegiul „Ion Minulescu”, un premiu de 7.000 de lei, iar Marina Oprea, de la „Greceanu” are un premiu de 3.000 de lei şi două de câte 1.500 de lei. Mulţi alţi olimpici au primit luni premii în bani din partea Primăriei Slatina.

Anul acesta, şi profesorii îndrumători ai elevilor olimpici sunt recompensaţi de municipalitate, valoarea premiilor lor fiind aceleași ca și a elevilor pe care i-au pregătit. Primăria a alocat anul acesta 560.000 lei pentru premii, dar și pentru momentele artistice care au loc în aceste zile, când se împlinesc 652 de ani de la prima atestare documentară a orașului.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți