8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu susţin simularea examenelor naţionale, în februarie

- Advertisement -

Elevii de la clasele a VIII-a şi a XII-a se pregătesc de susţinerea simulărilor examenelor naţionale de sfârşit de an. Dacă în luna martie sunt cele desfăşurate de Ministerul Educaţiei Naţionale la nivel naţional, cele la nivel judeţean se vor desfăşura în luna februarie, anunţă Mirela Paraschiv, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.

Potrivit reprezentantului ISJ, simularea Evaluării Naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a, dar şi simularea examenului naţional de Bacalaureat pentru elevii de clasa a XII-a ar urma să fie susţinute în perioada 10 – 14 februarie. La faza judeţeană a acestor simulări, elevii din clasa terminală de gimnaziu susţin obligatoriu probele de limba şi literatura română şi matematică, în timp ce elevii din clasa terminală de liceu vor da obligatoriu examen la limba şi lietaratura română, matematică şi istorie, celelalte probe ale Bacalaureatului fiind la alegere.

„Între 10 şi 14 februarie 2020 are loc faza judeţeană a simulărilor Evaluarea Naţională şi Bacalaureat pentru elevii de clasa a VIII-a şi clasa a XII-a. Pe 10 şi 12 februarie este programată simularea probelor scrise a Evaluării, română şi matematică, atunci fiind programate şi simularea probelor scrise Ea) – limba şi literatura română şi Ec) – proba obligatorie a profilului, matematică şi istorie, ale Bacalaureatului. Pentru proba scrisă Ed) – proba la alegere a profilului şi specializării a rămas la dispoziţia unităţilor de învăţământ liceal dacă va fi organizată sau nu”, a spus Mirela Paraschiv.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar a mai spus că un număr de peste 3.500 de elevi de clasa a VIII-a ar urma să susţină simularea Evaluării Naţionale, acelaşi număr de elevi, dar de la clasa a XII-a, urmând să susţină şi simularea Bacalaureatului. Programa şcolară pentru susţinerea fazei judeţene a simulărilor celor două examene naţionale de sfârşit de an poate fi consultată şi pe site-ul oficial al ISJ Olt, accesând link-ul www.isjolt.ro.  

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți