13.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Evenimente dedicate Micii Uniri, la Muzeul Judeţean Olt

- Advertisement -

Muzeul Județean Olt marchează împlinirea a 161 de ani de la realizarea Unirii Principatelor Române, cunoscută în Istoria Românilor drept „Mica Unire”, prin mai multe manifestări desfăşurate în cadrul instituţiei culturale, şi nu numai.

Unirea Principatelor Române a avut loc la 24 ianuarie 1859, când s-au unit principatele Moldova şi Ţara Românească. Această zi a devenit zi de sărbătoare naţională, motiv pentru care Muzeul Judeţean Olt a decis să marcheze împlinirea a 161 de ani de la Mica Unire prin mai multe activităţi culturale.

Prima dintre ele s-a desfăşurat deja miercuri, la Complexul de Servicii „Amicii” al Direcţiein Generale de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului Olt, unde s-a desfăşurat evocarea istorică „Unirea Naţiunea a făcut-o!”.

Manifestările continuă şi vineri, când reprezentanţi ai Muzeului Judeţean, dar şi alte oficialităţi locale şi judeţene, vor lua parte la ceremonialul militar şi religios organizat de reprezentanţii Prefecturii, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării Naţionale la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza de pe bulevardul cu acelaşi nume din Slatina.

Totodată, pe 24 ianuarie, în intervalul orar 09:00 – 17:00, expoziţiile de bază şi temporare ale muzeului vor putea fi vizitate în mod gratuit. În aceeaşi zi, de la ora 11:30, la Galeria Artis din Slatina a Muzeului Judeţean Olt, va avea loc şi un vernisaj al expoziției de pictură semnată de craioveanul Marius Turaiche. Acest eveniment cultural este organizat de instituţia culturală în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Olt.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți