14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Slatina, la superlativ. Distincții pentru oamenii valoroși ai orașului

- Advertisement -

La împlinirea a 652 de ani de atestare documentară, Slatina își premiază valorile. Primăria a adus miercuri seară recunoștință unor medici care de excepție, dar și marilor contribuabili, companii care contribuie semnificativ la bugetul orașului, dar și instituțiilor publice, în cadrul Galei Superlativelor.

Gala Laureaților, organizată an de an de Primăria Slatina, cu ocazia Zilelor Orașului, a continuat miercuri cu Gala Superlativelor. Au primit diplome de merit atât instituțiile publice partenere, cât și companiile care fac din Slatina un oraș în continuă dezvoltare.

Pentru contribuţia importantă la bugetul local şi pentru investițiile finalizate în anul 2019, cu impact pozitiv asupra dezvoltării economice a municipiului Slatina, au urcat pe scenă reprezentanți ai companiilor:  Pirelli Tyres Romania SRL, Prysmian Cabluri şi Sisteme SA, SC Warehouses de Pauw Romania SRL, Premier Restaurants Romania SRL şi Kaufland Romania SCS. De asemenea, pentru contribuţia importantă la bugetul local al municipiului Slatina, au primit distincţii reprezentanţi ai societăţilor TMK Artrom SA, BEKAERT Slatina SRL, Electrocarbon SA, Altur SA,  Dedeman SRL şi Delta Aluminiu SRL.

Pentru investițiile realizate în dezvoltarea municipiului Slatina au fost premiate Agromeat Trading VM SRL – edificare imobile de locuințe din strada General Aurel Aldea, nr. 33, SC Mar Com Distribuţie SRL – pentru investițiile realizate în domeniul turistic, SC Geora Total Logistics SRL – construire hală flori și spălătorie auto ecologică, SC Nadenka SRL – construire platformă și amplasare spălătorie auto mobilă, SC Ilko Residence SRL – edificare bloc de locuințe din strada Liliacului, nr. 2,  SC Elisavjerts SRL – edificare bloc de locuințe din strada Dr. Dumitru Țoncu, nr. 4.

Cinci medici, cetățeni de onoare ai Slatinei

Distincția de „Cetățean de onoare” a mers către cinci medici care au reușit intervenții în premieră la Slatina, anul trecut. Renică Diaconescu, Ela Rusoiu, George Craioveanu, Mădălin Săndulescu și Andrei Ştefănescu au demonstrat că pot face minuni la Spitalul Slatina, iar efortul lor a fost răsplătit de municipalitate.

Tot în cadrul Galei Superlativelor s-au acordat diplome de merit asociației „Amprente oltene”, a istoricului Aurelia Grosu, pentru realizarea filmului „Slatina, orașul în care trăim”. Elevii care au vorbit despre frumusețea Slatinei în acest documentar au fost și ei premiați. Octavian Spiridon, Gabriel Alexandru Bîscoveanu, Maria Maricuţoiu, Ioana Delia Dumitrescu, dar și profesorul Daniela Ilie, de la Colegiul Radu Greceanu, au urcat pe scena premianților.

Tânărul Andrei Firaru a fost premiat pentru performanța în tenis,  campion naţional și vicecampion european tenis de câmp, iar plutonier major Dumitru Doru Radu pentru că a fost paramedicul SMURD cu cele mai multe misiuni de salvare, în 2019.

Paula Seling și talentatul Gabriel Bîscoveanu, care a participat la Vocea României au cântat pentru superlativele orașului.

Vineri este seara seniorilor. 78 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie vor fi premiate de municipalitate și se vor distra alături de Anastasia Lazariuc.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți