14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Conducerea CSM – discuţie cu premierul Ludovic Orban pe tema pensiei magistraţilor

- Advertisement -

Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a avut, joi, o întâlnire cu premierul Ludovic Orban privind pensiile de serviciu.

„În cursul zilei de astăzi (joi – n.r.) a avut loc o întâlnire între preşedintele CSM, vicepreşedintele CSM şi premierul României. În cadrul discuţiilor au fost susţinute argumentele CSM privind subiectul pensiei de serviciu a magistraţilor, cu referire la deciziile Curţii Constituţionale în materie şi reglementările internaţionale”, a anunţat purtătorul de cuvânt al CSM, Daniela Stăncioi.

Consiliul Superior al Magistraturii transmitea, în decembrie anul trecut, că jurisprudenţa constantă a instanţei constituţionale a stabilit „fără echivoc” că independenţa Justiţiei, ca garanţie constituţională, include securitatea financiară a magistraţilor.

„Pe fondul avansării procedurilor privind eliminarea pensiei de serviciu şi a potenţialelor demersuri care ar putea conduce la afectarea independenţei financiare a magistraţilor raportat la diminuarea remuneraţiei acestora, Consiliul Superior al Magistraturii arată că şi-a exprimat în mod ferm poziţia în mai multe rânduri cu privire la imperativul respectării de către puterea legislativă şi puterea executivă a obligaţiei de rang constituţional de a garanta judecătorilor şi procurorilor, la încetarea funcţiei, plata unei pensii al cărei nivel să fie cât mai apropiat posibil de nivelul ultimei remuneraţii, dar şi a obligaţiei de a garanta acestora o remuneraţie adecvată”, se preciza într-un comunicat de presă al CSM remis AGERPRES.

Sursa: agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți