2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Încă trei olteni au gripă sezonieră. Două fetițe de șase ani și o adolescentă de 17 ani, ultimele cazuri confirmate

- Advertisement -

Alți trei slătineni au fost diagnosticați cu gripă sezonieră. Potrivit datelor centralizate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt, prezența virusului gripal de tip B a fost confirmat joi la două fetițe de șase ani și o adolescentă de 17 ani, din municipiul Slatina, toate eleve la unități de învățământ din localitate, care nu au fost vaccinate antigripal.

„În  data de 23 ianuarie, în județul Olt s-au confirmat trei cazuri de îmbolnăvire prin gripă, în urma rezultatelor probelor transmise către laboratorul Institutului Cantacuzino din București. Vorbim de două fete de șase ani și o tânără de 17 ani, din mediul urban, care frecventează colectivități de învățământ, acestea fiind diagnosticate cu virusul gripal tip B. Cazurile nu prezintă condiții medicale pre-existente și nu au fost vaccinate antigripal. Pacientele diagnosticate cu gripă au beneficiat de tratament specific antiviral, respectiv tamiflu”, a declarat Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP Olt.

Pentru că ultimele cazuri s-au înregistrat în rândul unor eleve care merg la școli din Slatina, instituția a instituit de joi sistemul de raportare zilnic prin cabinetele medicale școlare cu referire la situația epidemiologică din mediul urban, aceasta urmând a fi transmisă la Inspectoratul Școlar Județean Olt pentru informare și punere în aplicare a unor măsuri.

Specialiștii în sănătate publică spun că în județul Olt au fost confirmate până în prezent patru cazuri de gripă sezonieră. Pe lângă cele trei confirmate joi, un altul a fost confirmat la începutul săptămânii. Este vorba de o femeie de 53 de ani, tot din Slatina, diagnosticată cu virusul gripal tip A, subtip H3, care a primit tratament de specialitate pe Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți