Încă trei olteni au gripă sezonieră. Două fetițe de șase ani și o adolescentă de 17 ani, ultimele cazuri confirmate

Alți trei slătineni au fost diagnosticați cu gripă sezonieră. Potrivit datelor centralizate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt, prezența virusului gripal de tip B a fost confirmat joi la două fetițe de șase ani și o adolescentă de 17 ani, din municipiul Slatina, toate eleve la unități de învățământ din localitate, care nu au fost vaccinate antigripal.

„În  data de 23 ianuarie, în județul Olt s-au confirmat trei cazuri de îmbolnăvire prin gripă, în urma rezultatelor probelor transmise către laboratorul Institutului Cantacuzino din București. Vorbim de două fete de șase ani și o tânără de 17 ani, din mediul urban, care frecventează colectivități de învățământ, acestea fiind diagnosticate cu virusul gripal tip B. Cazurile nu prezintă condiții medicale pre-existente și nu au fost vaccinate antigripal. Pacientele diagnosticate cu gripă au beneficiat de tratament specific antiviral, respectiv tamiflu”, a declarat Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP Olt.

Pentru că ultimele cazuri s-au înregistrat în rândul unor eleve care merg la școli din Slatina, instituția a instituit de joi sistemul de raportare zilnic prin cabinetele medicale școlare cu referire la situația epidemiologică din mediul urban, aceasta urmând a fi transmisă la Inspectoratul Școlar Județean Olt pentru informare și punere în aplicare a unor măsuri.

Specialiștii în sănătate publică spun că în județul Olt au fost confirmate până în prezent patru cazuri de gripă sezonieră. Pe lângă cele trei confirmate joi, un altul a fost confirmat la începutul săptămânii. Este vorba de o femeie de 53 de ani, tot din Slatina, diagnosticată cu virusul gripal tip A, subtip H3, care a primit tratament de specialitate pe Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.