Trafic rutier intensificat pe DN 65 – E 574, în minivacanță. Polițiștii vin cu recomandări pentru șoferi

Oltenii, la fel ca și ceilalți locuitori ai țării, au parte în acest sfârșit de săptămână de o minivacanță ca urmare a zilei libere acordată bugetarilor pe 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, motiv pentru care polițiștii din Olt vin cu mai multe recomandări pentru conducătorii auto.

Potrivit IPJ Olt, traficul rutier ar urma să se intensifice mai ales pe Drumul Național 65 – European 574, iar șoferii ar trebui în primul rând să/și planifice din timp călătoriile, să se intereseze de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgă şi să certifice starea autovehiculului.

„Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare. Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante”, sunt o parte din recomandările oamenilor legii.

Totodată, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, polițiștii recomandă conducătorilor auto să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

„Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare. Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau să fie echipate cu dispozitive antiderapante”, mai transmit reprezentanții IPJ.

Potrivit polițiștilor, nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<