17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Coliziune între un TIR și două autoturisme, la Negreni. Un șofer a rămas încarcerat și a murit

- Advertisement -

Accident de circulație grav, duminică după-amiază, pe Drumul Național 65 – European 574, în dreptul satului Negreni, orașul Scornicești. În evenimentul rutier, produs în jurul orei 16:00, pe sensul de mers dinspre Slatina spre Pitești, au fost implicate un TIR și două autoturisme. Șoferul uneia dintre mașini a rămas încarcerat și, din păcate, a decedat.

Impactul a fost unul violent, autotrenul răsturnându-se în afara drumului. Mai multe echipaje de salvatori au intervenit la fața locului, pe lângă șoferul rămas prins între fiarele contorsionate ale mașinii, alte două persoane având nevoie de acordarea primului ajutor.

„Pompierii Stației Scornicești, cu o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare și un echipaj SMURD, dar și trei echipaje medicale de la Serviciul de Ambulanță Județean Olt, au acționat la locul producerii accidentului rutier în care au fost implicate un TIR încărcat cu hârtie și două autoturisme, cinci persoane aflându-se în acestea. Până în acest moment au fost preluate și evaluate trei victime. Șoferul unui autoturism, în vârstă de 54 de ani, a rămas încarcerat, fiind găsit în stare gravă și inconștient. Bărbatul a fost resuscitat, din păcate fără rezultat favorabil, decesul fiind declarat de medicul de pe echipajul de ambulanță. Au mai fost răniți pasagerul aflat în aceeași mașină și șoferul celuilalt autoturism, care erau conștienți, cu diverse traumatisme în urma accidentului, ambii fiind transportați la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Polițiștii rutieri sunt și ei prezenți în zonă pentru a face cercetări și a stabili cauzele producerii accidentului. „Din primele cercetări, polițiștii Serviciului Rutier Olt au stabilit faptul că un bărbat din comuna Osica de Sus, în timp ce conducea un autoturism pe DN 65 – E 574, din direcția Slatina – Pitești, s-ar fi angajat în depășirea unui autoturism aflat în fața sa, ar fi derapat și a intrat în coliziune cu un autotren ce circula din sens invers. La rândul său, TIR-ul a pătruns pe sensul opus de mers intrând în coliziune cu un al doilea autoturism ce circula regulamentar. În urma impactului, șoferul primului autoturism a decedat și două persoane au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la spital”, a spus Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Dacă imediat după coliziunea dintre cele trei autovehicule traficul rutier nu a fost blocat, ulterior nu s-a mai putut circula în dreptul localității Negreni, echipajele medicale având nevoie de spațiu pentru a acordat îngrijiri medicale victimelor. În cauză a fost deschis dosar penal în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți