8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Pompierii, campanie de prevenire a incendiilor în rândul vârstnicilor

- Advertisement -

Pompierii olteni spun că persoanele în vârstă reprezintă o categorie vulnerabilă şi, de multe ori, statisticile arată faptul că acestea sunt frecvent victime ale incendiilor produse la locuințe. Pentru a preveni astfel de evenimente nedorite, salvatorii au organizat duminică o campanie preventivă în rândul vârstinicilor din 17 localităţi oltene, majoritatea fiind găsiţi în târguri şi biserici.   

Deşi temperaturile sunt pe timpul zile neobișnuit de ridicate în aceste zile, noaptea acestea scad frecvent sub pragul înghețului, iar majoritatea cetățenilor folosesc diverse surse pentru încălzirea locuințelor. „Din grijă pentru bunicii noștri, duminică, pompierii din cadrul Inspecției de Prevenire și cei din subunitățile de intervenție au desfășurat o campanie de informare a populației cu privire la măsurile de prevenire a incendiilor produse la gospodăriile populației. Grupul țintă au fost persoanele în vârstă”, a declarat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Pompierii au fost prezenţi în târgurile şi lăcaşurile de cult din localitățile Coteana, Mărunței, Izvoarele, Găneasa, Pleșoiu, Strejești, Schitu, Șerbănești, Vâlcele, Valea Mare, Iancu Jianu, Scornicești, Potcoava, Redea, Osica de Sus, Stoenești și Vișina pentru a le reaminti cetățenilor, în special celor de vârsta a treia, principalele măsuri de prevenire, dar și cauzele care conduc la izbucnirea incendiilor din această perioadă a anului. „Prevenirea situațiilor de urgență reprezintă o componentă esențială a activității instituției noastre, iar cu ajutorul dumneavoastră putem reduce considerabil numărul situațiilor de urgență”, a conchis reprezentantul ISU.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți