19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Accident rutier la trecerea de cale ferată din Șopârlița. Un tânăr a murit, iar altul a fost grav rănit

- Advertisement -

UPDATE: Bărbatul de 50 de ani, din comuna Șopârlița, care a provocat tragedia de luni dimineața, din apropierea trecerii de cale ferată din zonă, este încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Olt. Șoferul a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Balș, iar marți va fi prezentat Judecătoriei Balș cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Știrea inițială: Un tânăr de 26 de ani a murit, iar un alt bărbat de 35 de ani a fost rănit grav, în urma unui accident de circulaţie care s-a produs, luni dimineață, în zona trecerii la nivel cu calea ferată de pe Drumul Județean 644, din comuna Șopârlița.

Vinovat de producerea evenimentului rutier este un bărbat de 50 de ani, din Șopârlița, care pe fondul consumului de alcool și vitezei a intrat în coliziune cu o autoutilitară care aștepta în coloană să treacă trenul, aceasta la rândul său fiind proiectată într-un vehicul din fața sa, moment în care două persoane aflate în afara mașinilor au fost lovite violent.

Polițiștii rutieri au constatat că șoferul vinovat nu are nici permis auto. „Un bărbat de 50 de ani, din Șopârlița, care nu deține permis de conducere, în timp ce ar fi condus un autoturism, nu a redus viteza și a intrat in coliziune cu o autoutilitara oprită în coloană la trecerea la nivel cu calea ferată. În urma impactului, autoutilitara a fost proiectată în autovehiculul din fața sa, ocazie cu care a acroșat două persoane aflate în afara autovehiculelor, respectiv doi bărbați, de 26 și de 35 de ani, ambii din comuna Baldovinești. Tânărul de 26 de ani a decedat, iar bărbatul de 35 de ani a fost rănit grav, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt. 

După producerea evenimentului, conducătorul auto a fugit de la fața locului, însă cetățenii prezenți în zonă au reușit să-l prindă în scurt timp. Oamenii legii spun că bărbatul din Șopârlița avea o alcoolemie de peste un miligram pe litru alcool pur în aerul expirat. „Polițiștii au testat șoferul cu aparatul alcooltest rezultând o concentrație de 1,06 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat”, a adăugat reprezentantul IPJ. 

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea a nu mai puțin de cinci infracțiuni – ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis auto, conducere sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, fără încuviințarea poliției.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți