Esplanada Slatinei, un imens șantier. Schimbări majore în amenajarea zonei

Se lucrează în plin la reamenajarea esplanadei din Slatina. Chiar dacă suntem în plină iarnă, vremea bună i-a permis constructorului să continue lucrările începute în toamnă, astfel că utilajele și muncitorii continuă să demoleze zidul în trepte și să îndepărteze pavajul vechi.

Esplanada Slatinei este, deocamdată, un imens șantier. Zona a fost delimitată, iar utilajele continuă să lucreze pentru a face loc noii zone de promenadă, complet diferită de cea pe care o știam cu toții. Zilele acestea, a fost dărâmat zidul tribună, pentru că, potrivit proiectului, noua esplanadă la fi legată de Expo Parc, astfel încât partea de jos a orașului să fie admirată de toți cei care vor trece pe noua esplanadă.

Va fi o reamenajare totală a spațiului de promenadă. Noul proiect prevede desființarea fântânii arteziene și a zonei cu trepte. Noua esplanadă va fi unită cu actualul Expo Parc, iar slătinenii se vor putea bucura de această oază verde fără să mai urce sau să mai coboare scări. Aleile au pavaje noi, din materiale rezistente, și vor fi străjuite de fântâni arteziene de dimensiuni mai mici. Municipalitatea a decis să deschidă șantierul în toamnă, după finalizarea lucrărilor la noul parc, amenajat în prezent pe terenul fostei unități militare. „Dragi slătineni, cu bucurie vă anunț că au început lucrările pentru Esplanada orașului nostru. Vă rugăm să ne scuzați pentru disconfortul creat însă vă promit că în anul 2020 Slatina și cetățenii acesteia vor beneficia de cea mai nouă și frumoasă Esplanadă. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm de toată considerația noastră!”, transmitea atunci edilul.

Proiectul de refacere a Esplanadei este realizat din fonduri de la bugetul local, investiția având o valoare de aproape 9 milioane de lei.

Simona VÂRBAN

9 comentarii la „Esplanada Slatinei, un imens șantier. Schimbări majore în amenajarea zonei

 • In ultimii 15 ani de zile,toti primarii si viceprimarii Slatinei(Darius Valcov,Gabriel Diaconu,Minel Prina,Emil Popa si Emil Mot) au dat si dau tunuri financiare cu tot felul de lucrari facute fara sa se tina seama de importanta si durabilitatea investitiilor,care pana la urma s-a demonstrat ca interesul personal si de grup al PSD a primat si primeaza in toate si in tot,Actualul primar al Slatinei incearca sa ne vanda aceleasi gogosi..Sa nu uitam ca ultimul raport al SRI ne arata ca la nivel de tara,in ultimii 15 ani , PSD a dat tunuri financiare de peste 25 miliarde de euro.Nota de plata a tunurilor post decembriste este asadar de 25 miliarde euro. Intrebarea nu este ce se putea face oare cu acesti bani, ci mai degraba ce nu se putea face cu acesti bani? Satele romanesti ,in special cele din Oltenia.ar fi putut deveni mici paradisuri, adica retelele de canalizare, de iluminare sau arterele rutiere ar fi fost cel putin la standarde europene.Plus ca am fi avut autostrazi in toata tara..D-aia cei mai multi politicieni corupti sunt din randul PSD…Daca vreti pe viitor sa scada numarul coruptilor din politica romaneasca,ar fi indicat cand votati data viitoare,sa nu puneti stampila pe sigla cu cei trei trandafiri…

  Răspunde
  • Singurul raspuns pentru un comentariu prost, marca pnl este: muie pnl!

   Răspunde
 • toate asfaltarile si modernizarile de strazi si obiective sunt facute in bataie de joc(calitate proasta=spaga mare) pe strada Teiului se face acum o bataie de joc, pardon asfaltare cum ii zice Pesedeu, mergeti si vedeti toate strazile asfalte in mandatul Emil Mot…ori cazi in canale ori bordurile puse sunt mai deteriorate ca cele vechi ori asfaltul este turnat in valurile mari… Parcul Tineretului …nu ai un WC public unde sa iti faci nevoile ???se dau autorizatii de constructie la blocuri fara nici un loc de parcare!!! exemplu: ilko residence…o firma cu 2 ani vechime si 1 angajat, prieteni stiu de ce! In Clocociov zona de case rezidentiale se face un asnsamblu imobiliar de apartamente!
  asta e directia oameni buni…oltul e o vaca de muls pentru psd…atat!

  Răspunde
 • Esplanada Slatinei, un imens șantier financiar pentru smecheri!

  Răspunde
 • Felicitari primariei Slatina pentru obiectivele de investitii care conduc la infrumusetarea orasului. Parcul Tineretului este o realizare excelenta iar Esplanada sper sa fie la fel.

  Răspunde
 • Străzile din oraș se rup și sunt rupte în bucăți, nu sunt făcute de la revoluție domn primar Moț face McDonalds și reparații inutile… Jalnic

  Răspunde
 • Lumea este într-o continuă schimbare!
  Ce a fost ieri nu mai este valabil astazi.
  Sper sa iasă ceva frumos

  Răspunde
 • Nu inteleg de ce acest primar nu ia in seama absolut deloc plangerile cetatenilor in legatura cu strazile pline de gauri si distruse ! STRADA RECEA

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<