10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Esplanada Slatinei, un imens șantier. Schimbări majore în amenajarea zonei

- Advertisement -

Se lucrează în plin la reamenajarea esplanadei din Slatina. Chiar dacă suntem în plină iarnă, vremea bună i-a permis constructorului să continue lucrările începute în toamnă, astfel că utilajele și muncitorii continuă să demoleze zidul în trepte și să îndepărteze pavajul vechi.

Esplanada Slatinei este, deocamdată, un imens șantier. Zona a fost delimitată, iar utilajele continuă să lucreze pentru a face loc noii zone de promenadă, complet diferită de cea pe care o știam cu toții. Zilele acestea, a fost dărâmat zidul tribună, pentru că, potrivit proiectului, noua esplanadă la fi legată de Expo Parc, astfel încât partea de jos a orașului să fie admirată de toți cei care vor trece pe noua esplanadă.

Va fi o reamenajare totală a spațiului de promenadă. Noul proiect prevede desființarea fântânii arteziene și a zonei cu trepte. Noua esplanadă va fi unită cu actualul Expo Parc, iar slătinenii se vor putea bucura de această oază verde fără să mai urce sau să mai coboare scări. Aleile au pavaje noi, din materiale rezistente, și vor fi străjuite de fântâni arteziene de dimensiuni mai mici. Municipalitatea a decis să deschidă șantierul în toamnă, după finalizarea lucrărilor la noul parc, amenajat în prezent pe terenul fostei unități militare. „Dragi slătineni, cu bucurie vă anunț că au început lucrările pentru Esplanada orașului nostru. Vă rugăm să ne scuzați pentru disconfortul creat însă vă promit că în anul 2020 Slatina și cetățenii acesteia vor beneficia de cea mai nouă și frumoasă Esplanadă. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm de toată considerația noastră!”, transmitea atunci edilul.

Proiectul de refacere a Esplanadei este realizat din fonduri de la bugetul local, investiția având o valoare de aproape 9 milioane de lei.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți