11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Protecția Copilului caută 20 de asistenți maternali

- Advertisement -

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt vrea să angajeze anul acesta 20 de asistenți maternali profesioniști, pe care să îi pregătească în cadrul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”.

Până acum, au depus cereri şase persoane interesate de un asemenea job, toate fiind în evaluare.

Specialiștii de la Protecția Copilului vor să se asigure în primul rând că cei mici vor locui într-o casă îngrijită, în care vor avea spațiu suficient și condiții bune de trai. Apoi, dacă aceste condiții sunt respectate, persoanele eligibile vor beneficia de cursuri de calificare, astfel încât să fie pregătiți să le asigure copiilor îngrijirea de care au nevoie.

„Proiectul se derulează pe o perioadă de cinci ani, începând cu 2019. Scopul este să extindem rețeaua de asistenți maternali din județul Olt, ca angajați ai DGASPC. Proiectul presupune evaluarea și angajarea unui număr de 100 de asistenți maternali pe parcursul acestor cinci ani, în anul 2019 fiind vorba de angajarea a 40 de asistenți maternali, iar în 2020 de 20 de persoane”, au anunțat reprezentanții direcţiei.

Viitorii asistenți maternali vor primi din partea statului salariu, dar și alocația de plasament pentru copiii pe care îi îngrijesc. Veniturile salariale sunt cuprinse între 2.500 și 4.000 lei brut pe lună.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți