23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Elevul slătinean Gabriel Bîscoveanu, actor de film

- Advertisement -

Gabriel Bîscoveanu, elev al Colegiului Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina, este şi actor de film. După ce în ultimul sezon al show-ului de talente „Vocea României” de la Pro TV a ajuns până în semifinalele live, slătineanul va putea fi văzut din luna februarie şi pe marile ecrane din cinematografe.

Alexandru Gabriel joacă în filmul „Tipografic majuscul”, în regia lui Radu Jude, premiera acestuia putând fi urmărită în cadrul Secţiunea Forum a celei de-a 70-a ediţii a Festivalului de Film „Berlinala” de la Berlin din acest an, care se va desfăşura din data de 20 februarie şi până pe 1 martie. În cinematografele din România, filmul va rula începând cu data de 21 februarie.

Elevul slătinean, care pe lângă cariera de muzician pe care o are, acum este şi actor, a postat zilele trecute trailer-ul „Tipografic majuscul” pe pagina sa de socializare, însoţit de un mesaj în care a spus că abia aşteaptă premiera filmului: „Îmi face nespusă plăcere să împărtășesc cu voi trailer-ul primului film în care am jucat, «Tipografic Majuscul», regizat de Radu Jude. Abia aștept 21 februarie!”.

Postarea a strâns imediat zeci de aprecieri şi comentarii, multe dintre ele fiind de felicitare. Iar printre cei care i-au adresat felicitări s-au numărat şi membrii familiei. „Alexandru Gabriel Bîscoveanu, de data aceasta și în ipostaza de actor, în filmul «Tipografic majuscul», în regia lui Radu Jude. Premiera filmului va avea loc la Festivalul internațional Berlinale – Berlin Internațional Film Festival. În cinematografele din România va rula din 21 februarie 2020. Felicitări, Alexandru Gabriel!”, a scris Mihaela Bîscoveanu, mama acestuia, pe pagina sa de Facebook.

https://www.youtube.com/watch?v=5QJbd22y6JM

Potrivit scurtei descrieri a trailer-ului filmului, „Tipografic majuscul” pune în legătură, prin tehnica montajului, două povești și două istorii. Una este povestea reală a adolescentului Mugur Călinescu, care, în 1981, a scris pe ziduri cu creta o serie de texte împotriva dictaturii lui Nicolae Ceaușescu. Povestea lui e pusă în scenă așa cum a reconstituit-o scenarista Gianina Cărbunariu din dosarul lui de Securitate. A doua este povestea oficială a României: imagini din arhiva Televiziunii Naționale, exact din același timp.

Pe lângă actorul slătinean Gabriel Bîscoveanu, din distribuţia celui de-al şaptelea lungmetraj semnat de regizorul Radu Jude mai fac parte o mulţi alţi actori, printre cei mai cunoscuţi fiind Iosif Paştina, actorul care l-a interpretat pe Niculae în filmul „Moromeţii 2”, care a avut câteva secvenţe filmate şi în centrul istoric al municipiului Slatina, şi Marian Rîlea.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți