10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Nereguli privind securitatea bunurilor şi valorilor, constatate de poliţişti

- Advertisement -

Polițiștii de ordine publică au evaluat măsurile de securitate fizică a peste 1.100 de obiective din judeţul Olt care dețin, păstrează și manipulează bunuri și valori. Misiunile oamenilor legii s-au desfăşurat în ultimele trei luni ale anului trecut, iar pentru deficiențele constatate au fost aplicate aproape 30 de amenzi a căror valoare depăşeşte 53.000 de lei.

Acțiunile poliţiştilor au avut drept scop prevenirea şi combaterea infracţiunilor ce aduc atingere patrimoniului, verificarea deţinătorilor de valori şi a legalității funcţionării prestatorilor de servicii în domeniul securităţii fizice.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că în perioada octombrie – decembrie 2019 au fost organizate 12 acțiuni si controale, care au vizat modul în care sunt respectate prevederile din planurile de pază avizate, precum și legalitatea încadrării personalului de pază. „Rezultatul verificărilor efectuate arată că majoritatea entităţilor cu cerinţe speciale, au implementat cerinţele minimale de securitate fizică în termenul de conformare, îmbunătăţindu-şi astfel nivelul de securitate. În celelalte cazuri, au fost stabilite măsuri şi termene de remediere a neajunsurilor constatate, fiind aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale cu amendă, în valoare totală de 53.900 de lei”, a spus reprezentantul IPJ.

Oamenii legii vor continua și în perioada următoare activitățile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale referitoare la paza bunurilor, obiectivelor și valorilor.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți