11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Şoferul care a provocat accidentul mortal de la Şopârliţa, în arest preventiv

- Advertisement -

Ion Popa, bărbatul de 50 de ani, din comuna Şopârliţa, care luni a provocat gravul accident de la trecerea de nivel cu calea ferată de pe Drumul Judeţean 644, din localitate, în urma căruia un tânăr de 26 de ani şi-a pierdut viaţa, iar un altul de 35 de ani a fost grav rănit, este în arest. Marţi după-amiază, magistraţii Judecătoriei Balş au dispus arestarea sa pentru 30 de zile, după ce cu o seară înainte poliţiştii îl reţinuseră pentru 24 de ore.

Evenimentul rutier s-a petrecut în dimineaţa zilei de luni, bărbatul, care era băut bine şi nu avea nici permis de conducere, intrând cu viteză în coliziune cu o autoutilitară care aștepta în coloană să treacă trenul, aceasta la rândul său fiind proiectată într-un vehicul din fața sa, moment în care doi tineri aflaţi în afara mașinilor au fost lovite violent. Pur şi simplu, aceştia au fost striviţi între maşini.

„Un bărbat de 50 de ani, din Șopârlița, care nu deține permis de conducere, în timp ce conducea un autoturism, nu a redus viteza și a intrat în coliziune cu o autoutilitară oprită în coloană la trecerea la nivel cu calea ferată. În urma impactului, maşina a fost proiectată în autovehiculul din fața sa, ocazie cu care a acroșat doi bărbaţi, de 26 şi 35 de ani, ambii din comuna Baldovineşti, aflaţi în afara autovehiculelor. Tânărul de 26 de ani a decedat, iar bărbatul de 35 de ani a fost rănit grav, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt. 

După accident, şoferul a fugit de la fața locului, însă cetățenii prezenți în zonă au reușit să-l prindă. Poliţiştii spun că acesta avea o alcoolemie de peste un miligram pe litru alcool pur în aerul expirat: „Polițiștii au testat conducătorul auto cu aparatul alcooltest rezultând o concentrație de 1,06 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat”. 

Ion Popa s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea a cinci fapte – ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis auto, conducere sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, fără încuviințarea poliției.

Bărbatul în prezent este încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ, după ce luni seara poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore, iar marţi după-amiază a fost arestat preventiv de magistraţii Judecătoriei Balş, pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia instanţei de judecată nu este definitivă şi poate fi contestată.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți