20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Masă caldă pentru elevii a trei școli din Olt

- Advertisement -

Elevii a trei școli din Olt vor primi în fiecare zi o masă caldă gratuită, după ce instituțiile de învățământ la care sunt înscriși au fost incluse într-un program pilot al Ministerului Educației şi Cercetării. Reprezentanții Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că acest program este exclusiv pentru unitățile de învățământ din medii defavorizate.

La nivel național, preșcolari și elevi din 100 de unități vor primi gratuit o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei de beneficiar. Reprezentanții ISJ Olt spun că acest ajutor acordat vine în sprijinul copiilor, astfel încât să se ajungă la o reducere a abandonului școlar. Trei unități de învățământ din judeţ vor beneficia de acest program. Este vorba de școlile din localităţile Alunişu – Spineni, Osica de Jos și Leleasca. Pentru fiecare școală în parte, guvernul a alocat peste 100.000 de lei finanțare, în vederea aplicării programului „Masa caldă”.

Programul pilot „Masa caldă în școli” va fi dezvoltat în o sută de unități de învățământ. Potrivit evaluărilor ministerului, în anul 2019 s-a constatat că în unele şcoli în care proiectul a fost implementat, fenomenul de abandon fost ameliorat.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți