14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Voluntari pentru copiii aflați în grija statului

- Advertisement -

An de an, zeci de persoane dornice să dea o mână de ajutor copiilor aflați în grija statului se implică în acțiuni de voluntariat. Îi ajută pe cei mici la teme, organizează cu ei excursii, jocuri și diferite activități didactice și recreative.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt dă dovadă de deschidere și reușește să atragă tot mai multe persoane care vor să facă acțiuni de voluntariat pentru copiii sau vârstnicii instituționalizați. Sunt zeci de astfel de oameni cu suflet mare, care vor să le fie alături celor care nu au parte de dragostea unei familii.

„DGASPC Olt a înregistrat anul trecut 42 de cereri din partea persoanelor care au dorit să desfășoare acțiuni de voluntariat, iar anul acesta avem încă trei cereri depuse. Activitățile desfășurate de voluntari sunt activități de recreere, socializare, îngrijire, pregătire suplimentară și ajutor la teme”, a explicat Ioana Ciobanu, purtătorul de cuvânt DGASPC Olt.

Sunt oamenii din diferite domenii de activitate care își petrec timpul liber alături de aceste suflete calde, iar efortul lor nu este în zadar. Un exemplu demn de urmat este Fundația William Tyrrell Slatina, fundație care recrutează anual oameni dornici să vină în sprijinul celor aflați în dificultate. „Activitățile sunt de socializare, activități educative, unde copiii și tinerii participă la tot felul de jocuri, de competiții. Susținem financiar, cu resursele de care dispunem, excursii în alte orașe. Am fost la salină, în parc la Pitești, la Craiova, la zoo, la cinema”, a explicat Norica Popa, reprezentant al Fundației William Tyrrell Slatina.

Reprezentanții fundației îi implică în diferite cursuri de formare și pe angajații Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt, pentru a le oferi persoanelor instituționalizate cele mai bune servicii.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți