6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Asistența socială, neglijată de Guvern. Oltul a primit doar 20% din bugetul necesar

- Advertisement -

Guvernul PNL neglijează copiii și bătrânii aflați în grija statului. Bugetul pentru asistența socială, la nivelul județului, a fost redus cu 80%. În aceste condiții, Consiliul Județean trebuie să asigure toate cheltuielile din bugetul propriu, pentru ca oamenii care au nevoie de ajutor să nu aibă de suferit.

Îngrijirea copiilor și a bătrânilor neajutorați reprezintă o prioritate în orice țară civilizată. În România, Guvernul PNL a tăiat masiv sumele necesare pentru asistența socială. La noi în județ, spre exemplu, Consiliul Județean va mai primi doar 20% din bugetul de anul trecut, deși cheltuielile vor fi aceleași.

Strategia liberalilor dă peste cap toate calculele celor din administrația județeană, care estimaseră încă de la finalul anului trecut o pierdere de aproximativ 50 de milioane de lei. „Din păcate, pierderea este mai mare față de bugetul anului anterior. Sunt aproximativ 61 de milioane de lei pe care Consiliul Județean Olt îi pierde. Cea mai mare sumă e legată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, unde anul trecut am avut 93 de milioane și din păcate, guvernul ne-a dat doar 16 milioane de lei, adică aproximativ 20% din totalul bugetului de cheltuieli”, a explicat Marius Oprescu, președintele CJ Olt. Pentru că nu îi pot lăsa fără ajutor pe cei aflați în dificultate, reprezentanții Consiliului Județean vor aloca bani din bugetul propriu, astfel încât acest domeniu să nu aibă de suferit.

Și mai grav este că tot Guvernul a prevăzut, anul acesta, creșteri salariale pentru angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială, însă nu a prevăzut în buget sumele necesare pentru aceste cheltuieli. Pentru a putea acoperi cheltuielile cu asistența socială, nefinanțate de Guvern, Consiliul Județean trebuie să reducă bugetul pentru investiții.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți