Asistența socială, neglijată de Guvern. Oltul a primit doar 20% din bugetul necesar

Guvernul PNL neglijează copiii și bătrânii aflați în grija statului. Bugetul pentru asistența socială, la nivelul județului, a fost redus cu 80%. În aceste condiții, Consiliul Județean trebuie să asigure toate cheltuielile din bugetul propriu, pentru ca oamenii care au nevoie de ajutor să nu aibă de suferit.

Îngrijirea copiilor și a bătrânilor neajutorați reprezintă o prioritate în orice țară civilizată. În România, Guvernul PNL a tăiat masiv sumele necesare pentru asistența socială. La noi în județ, spre exemplu, Consiliul Județean va mai primi doar 20% din bugetul de anul trecut, deși cheltuielile vor fi aceleași.

Strategia liberalilor dă peste cap toate calculele celor din administrația județeană, care estimaseră încă de la finalul anului trecut o pierdere de aproximativ 50 de milioane de lei. „Din păcate, pierderea este mai mare față de bugetul anului anterior. Sunt aproximativ 61 de milioane de lei pe care Consiliul Județean Olt îi pierde. Cea mai mare sumă e legată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, unde anul trecut am avut 93 de milioane și din păcate, guvernul ne-a dat doar 16 milioane de lei, adică aproximativ 20% din totalul bugetului de cheltuieli”, a explicat Marius Oprescu, președintele CJ Olt. Pentru că nu îi pot lăsa fără ajutor pe cei aflați în dificultate, reprezentanții Consiliului Județean vor aloca bani din bugetul propriu, astfel încât acest domeniu să nu aibă de suferit.

Și mai grav este că tot Guvernul a prevăzut, anul acesta, creșteri salariale pentru angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială, însă nu a prevăzut în buget sumele necesare pentru aceste cheltuieli. Pentru a putea acoperi cheltuielile cu asistența socială, nefinanțate de Guvern, Consiliul Județean trebuie să reducă bugetul pentru investiții.

Simona VÂRBAN

2 comentarii la „Asistența socială, neglijată de Guvern. Oltul a primit doar 20% din bugetul necesar

  • Ipocritul si demagogul sef al PSD Olt,Marius Oprescu si toata gasca lui din PSD acum vrea sa impresioneze electoratul din Slatina si din judetul Olt cu tot felul de minciuni si de vaicareli.Dar vreme de 30 de ani PSD si-a batut joc de un intreg judet si implicit de toata Oltenia si Romania.Oltenia asa cum bine se stie este campioana saraciei in Romania.Sunt sate si comune din Olt care au saraci lipiti pamantului si scoli cu WC-uri in curte si spitalele din judetul Olt si din Oltenia nu au minimul necesar pentru serviciii medicale de calitate.Un studiu realizat in 2017 de Institutul National de Statistica arata ca rata cea mai mare privind saracia s-a înregistrat în rândul copiilor şi tinerilor în vârstă de până la 18 ani, circa o treime dintre aceştia. Cele mai sarace zone ale Romaniei sunt Oltenia si Moldova.Dar dupa ce ca liderii PSD,respectiv baronii rosii precum alde Stanescu,Ciocan,Oprescu,Valcov,Mazare,Oprisan si multii altii din judetul Olt si din tara au reusit sa se imbogateasca peste noapte din banul public si sa ii determine sa plece peste zece milioane de romani din tara in cautarea unui loc de munca in Occident,acum au tupeul sa vina din nou in fata electoratului cu tot felul de minciuni si diversiuni comuniste,in speranta ca ei,baronii rosii,vor lua alte voturi pentru viitoarele alegeri.Dar lumea s-a prins ca acesti baroni rosii nu sunt decat niste lupi imbracati in piei de oi…Oricum,galetile rosii cu sigla PSD cu ulei si cu zahar sunt fara efect,deoarece majoritatea romanilor sunt plecati in Spania,Italia si in Marea Britanie..

    Răspunde
  • Munca o fac cei din centrele de copii nu ei din birou.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.