6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Oltul, județul cu cele mai multe localități cadastrate

- Advertisement -

Oltul este pe primul loc la nivel național ca număr de imobile intabulate prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară. Numai anul trecut au fost întocmite peste 110.000 de cărți funciare pentru locuințe, iar anul acesta zeci de primării au în derulare mai multe proiecte.

Programul Național de Cadastru și Carte Funciară are ca scop înregistrarea gratuită a tuturor proprietăților din țara noastră în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Primăriile din județ au profitat de această facilitate, iar o bună parte din suprafața județului este cadastrată.

Nouă dintre localitățile din Olt beneficiază de cărți funciare pentru toate terenurile și clădirile, lucrările de înregistrare sistematică fiind deja finalizate. Acestea sunt Brastavățu, Oboga, Milcov, Vădastra, Vișina, Vişina Nouă, Brebeni, Iancu Jianu și Valea Mare.

Alte două localități din județ se vor adăuga celor cadastrate integral, după ce au accesat de mai multe ori fonduri pentru deschiderea de cărți funciare pentru sectoare cadastrale. Acestea sunt Traian și Bucinișu. În acest moment, alte 69 de UAT-uri au încheiat contracte de prestări servicii cu firme specializate în cadastru. Dacă vor fi eligibile, vom avea încă 112.000 de hectare cadastrate, ceea ce înseamnă că peste 70% din suprafața județului va avea cărți funciare.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți