23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Noi investiţii la Spitalul Corabia în acest an. Se reabilitează pavilioanele centrale

- Advertisement -

Dacă anul trecut Spitalul Orăşenesc Corabia a primit dotări de peste 2,4 milioane lei din bugetul Ministerului Sănătăţii, pacienţii internaţi aici fiind trataţi acum cu ajutorul unor aparate și echipamente medicale moderne, atât de necesare pentru punerea unor diagnostice cât mai edificatoare, în 2020 la unitatea medicală se fac noi investiţii. Pavilioanele centrale au intrat în reabilitare printr-un proiect pe fonduri europene.

Modernizările vor fi făcute prin proiectul „Creșterea eficienței energetice a pavilioanelor centrale ale Spitalului Orășenesc Corabia”, finanţat prin Programul Operațional Regional 2014- 2020 şi a cărui valoare este de peste 8,2 milioane lei.

Contractul de finanțare a fost deja semnat, iar lucrările au început, anunţă reprezentanţii Primăriei Corabia. „Proiectul are ca principal obiectiv creșterea eficienței energetice în clădirea publică a Spitalului Orășenesc din Corabia, pavilioanele C1 și C2. Se vor realiza lucrări de intervenție, cu scopul termoizolării și reabilitării celor două corpuri de clădire, modernizării instalațiilor de preparare și distribuire a agentului termic și a apei menajere calde, inclusiv utilizarea de surse regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie, precum și alte lucrări conexe”, a declarat Dan Oltean, purtătorul de cuvânt al primăriei din oraşul de la malul Dunării.

Potrivit acestuia, după implementarea măsurilor propuse, energia produsă din surse regenerabile va atinge un nivel de 46,29% din total consum de energie primară al clădirilor. Prin aplicarea tuturor soluțiilor propuse se obține reducerea consumului cu energia termică pentru încălzirea spațiilor cu 76,73% și schimbarea aspectului clădirilor în care funcţionează pavilioanele centrale ale unităţii medicale.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți