19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Colegiul „Ion Minulescu”, în continuă dezvoltare. Corp nou de clădire pentru laboratoare

- Advertisement -

Cea mai mare școală din Slatina, Colegiul „Ion Minulescu”, continuă să investească în amenajarea unor noi săli de clasă, pentru a le oferi elevilor cele mai bune condiții. Astfel, se lucrează la modernizarea Corpului D al liceului, acolo unde vor funcționa laboratoarele.

Peste 1.800 de elevi, de la micuții de clasa pregătitoare și până la liceenii care se pregătesc pentru Bacalaureat, cu toții fac parte din marea familie a Colegiului „Ion Minulescu”. În ultimii ani, școala slătineană s-a extins constant, fiind construite două noi corpuri de clădire cu scopul de a asigura spațiu suficient pentru ca toți elevii să învețe de dimineață. De asemenea, elevii școlii din clasele primare învață într-o clădire separată, cu săli spațioase și luminoase, cu pereți pictați și holuri largi. Pentru cei de gimnaziu, a fost dat în folosință în anul 2018, un imobil nou, cu 12 săli de clasă.

Conducerea școlii, cu ajutorul Primăriei Slatina, a continuat să investească în confortul elevilor și dascălilor, iar acum se află în reabilitare clădirea în care au funcționat cândva atelierele școlii. „Vrem să continuăm proiectele începute anul anterior, respectiv reabilitarea Corpului D, care are două componente: partea de învățământ primar, până la clasa a IV-a, cu 15 săli de clasă executate și date în folosință, și cealaltă parte a clădirii, pentru laboratoarele de informatică și sala de recreere pentru copiii din învățământul primar. Clădirea va avea patru laboratoare de informatică, la parter sala de recreere pentru copiii mici, un bufet”, a explicat Carol Kovacs, directorul Colegiului „Ion Minulescu”.

Educație modernă, rezultate pe măsură

Până la sfârșitul anului, directorul Carol Kovacs își propune să doteze toate clasele cu table interactive, această modalitate didactică modernă fiind implementată deja cu succes în mai multe săli de clasă de la „Minulescu”. De asemenea, conducerea unității de învățământ și-a stabilit ca prioritate un procent de promovabilitate la BAC cât mai apropiat de 100%. Colegiul „Ion Minulescu” este una dintre cele mai performante școli din România, având o rată de promovabilitate de 97,4% la Bacalaureat. De asemenea, elevii și profesorii reușesc să obțină rezultate bune nu doar la discipline precum matematica, limba română, fizica sau chimia, ci și la sport și discipline artistice.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți